TANDOORI KYCKLING
[addtoany]
Detta recept kommer från vår vän kocken Meherwan Irani. Hans metod att tillaga kyckling kommer att lämna ditt kök fyllt av den heta doften av tandoori och dina middagsgäster kommer garanterat fråga efter mer.
“The best part about roast chicken is the crispy skin, but the paradox is getting a perfectly crisp skin without drying out the chicken. I’ve found that roasting a chicken in a preheated Lodge skillet is an almost foolproof way of accomplishing both.” -Meherwan Irani
FÖRBEREDELSER
40 minuter
TILLAGNING
60 minuter
PORTIONER
4
INGREDIENSER
- Majskyckling på ca 1,4 kg
- 3 msk olivolja
- Havs salt
- Tandoori Spice Epic Spice Napa Valley
- Peppar från kvarn
- 5 vitlöksklyftor
- 1 lök, finstrimlad
- 4 lagerblad
- Svart peppar hela korn
- 2 st kanelstänger
TILLAGNING
- Tag ut kycklingen ur kylskåpet och låt vila i rumstemperatur i ca 1 timma innan tillagning. Hetta upp ugnen till 260º g. Sätt in din Lodge Skillet i ugnen för att hettas upp.
- Smörj in kycklingen med oljan. Rubba in kycklingen i Tandoori spice samt salt. Massera in runt om hela kycklingen.
- Bind upp kycklingen med ett snöre så att lår sitter samman. Detta ger ett jämnare resultat på tillagningen.
- Lägg ned kycklingen i den heta stekpannan. Tillsätt olja i pannan. Kycklingen kommer brynas fint i botten av den heta pannan och få ett krispigt skinn både på under och översidan. Placera in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter.
- Sänk därefter värmen till 175 º g och lägg ned vitlöksklyftor, finstrimlad lök, lagerblad, kanelstänger och pepparkorn i stekpannan. Tillaga ytterligare ca 40 min.
- Tag ut kycklingen och tranchera på skärbräda. Slå lite vatten i stekpannan och vispa ur skyn. Placera kycklingendelarna på tallrik och slå över skyn. Garnera med lite slätbladig persilja. Servera med ett gott basmatiris och myntayogurt med honung.