Om Lodge

Om Lodge

Vi gör världens bästa köksredskap

Lodge Cast Iron har gjort gjutjärn i arvegodskvalitet sedan 1896. Vi har just nu två gjuterier I South Pittsburg, Tennessee som har varit vårt hem sedan start. Med 120 år av erfarenhet i ryggen är alla våra köksredskap i gjutjärn hantverksmässigt gjorda för varaktighet och mångsidighet. Vi gör inte bara köksredskap – vi skapar minnen för generationer.  

Våra principer hjälper oss att göra affärer på rätt sätt.

Vi är hängivna företaget och varandra

Vår historia börjar 1896 när Joseph Lodge flyttade till South Pittsburg, Tennessee. Som femte generationens familjeägda företag förs våra förfäders arv av kvalitativa köksredskap och innovation vidare, även idag. 

Genom åren har Lodge gjutjärn överlevt och blomstrat genom att uppmärksamma det som betyder absolut mest: våra medarbetare. Bli en del av vårt lag och ta del av Lodges traditioner.

Vi är stolta över vilka vi är, vad vi gör och hur vi gör det.

Att hatnverksmässigt göra köksredskap i gjutjärn är så coolt. Vi häller smält järn och stål i sandformar för att skapa solida, hållbara köksredskap som kommer att hålla i flera generationer.

Vi hittar vägar för att förbättra vilka vi är, vad vi gör och hur vi gör det.

Vi är fast beslutna om att reducera vår påverkan på klimatet. Genom åren har vi utvecklat ett återvinningsprogram för företaget. Vi återvinner gjuterisanden, vi har bytt till biologiskt nedbrytbara förpackningar och investerat i utrustning till gjuteriet som minskar föroreningar  energiförbrukningen. Lodge satsar på grön tillverkning. 

Vi gör detta tillsammans

Vi är djupt engagerade och delaktiga i South Pittsburg. Den här staden har varit vårt hem sedan start, och det är vårt ansvar att ta hand om människorna och familjerna som hjälpt oss att forma Lodge Cast Iron till det framgångsrika företag det är idag.

Lär dig allt du behöver veta om Lodge gjutjärnsprodukter. Vi lär dig allt om inbränning och går igenom steg för steg hur du rengör dina pannor och kastruller. Det fixar du!

Vi är stolt sponsor för Nationella Cornbread Festival som hålls i South Pittsburg, Tennessee. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.