- Sedan 1896 -

Den enda stekpannan du kommer att behöva.

Vad betyder inbränt (seasoned) ?

Tidigare innan man kunde börja använda sin nya gjutjärnsprodukter var man tvungen att diska, olja och steka eller bränna in dem själv. Denna process kallas för inbränning eller seasoning.

 Vi har redan vid tillverkningen tagit hand om inbränningen åt dig och du kan fokusera på att direkt laga mat med din nya skillet eller gryta.
Vi täcker hela pannan med rapsolja och den åker sedan genom en högtempererad ugn som bränner in oljan djupt i porerna på gjutjärnet.

Med Lodge förinbrända gjutjärnsprodukter kan du sätta igång med matlagningen direkt.

Den oljeinbrända ytan blir bättre och bättre ju mera du använder ditt stekkärl. Den jämna värmefördelningen och den naturliga non-stick behandlade ytan ger en perfekt tillagningsyta och är dessutom enkel att rengöra för hand. På Lodge tillverkar vi inte bara gjutjärn; Vi gör arvegods som för samman familjen från generation till generation.

Historien om Lodge

 Inbäddat vid Cumberland Plateau, Appalachian Mountains, ligger staden South Pittsburg, Tennessee. Här bosatte sig Joseph Lodge och hans fru och 1896 och öppnade de sitt första gjuteri; Lodge Cast Iron.

Sedan 1896 har Lodge Cast Iron tillverkat gjutjärn för inomhus och utomhus matlagning. I dag är Lodge USA:s största och mest ansedda gjutjärnsleverantör.. Fortfarande familjeägd och styrt av 4e generationen i Lodgefamiljen. Lodge är kända i Tennessee för att bevara sitt kulturarv och ta extra god hand om sin personal där också många är tredje eller fjärde generation som arbetar på Lodge. Lodge är mycket mera än bara en stekpanna eller gryta, Lodge står för hantverk, yrkeskunskap, innovation, miljöhänsyn och återbruk.

Lodge är en produkt som går från generation till generation genom decennier! En äkta klassiker för matlagningsentusiasten som önskar gedigen kvalitet och finess.

 

 

så här tillverkas Lodge

Hos oss på Lodge har miljötänk och återbruk av material används lång innan ord återvinning eller grön produktion kom på modet. Lodge fick redan 1994 pris för sin förmåga att återvinna  samt för  miljövänlighen i produktionen. Lodge planterar också också träd för att ge åter till naturen det material som används till förpackningsmaterial idag. Lodge renar också allt vatten som används så det vid retur ut i naturen är bättre än när det kom in. Den vackra Tennessee river flyter sakta fram strax bredvid Lodge tillverkning och lager. Det höga mäktiga berger ligger i fonden, vilt och naturliv är något vi månar om hos oss på Lodge. En försitkigt framställd produkt är vad leverera till våra kunder. Varje panna har genomgått noggrann kontroll av våra medarbetar. Varje produkt är unik, ett hantverk för nästa generation.