Miljöansvar

Eco-responsibility

Lodge Cast Iron fokuserar på gröna intiativ.

I varje beslut vi tar är vår närmiljö och miljöpåverkan något vi tänker på. Det har lett oss till att skapa ett omfattande återvinningsprogram och att investera i utrustning till gjuteriet som ska reducera föroreningar och minimera vår förbrukning av energi. 

ENERGY STAR Partnerskap

Lodge accepterade ENERGY STAR® 2011 för att reducera energikonsumtionen med 10% över en fem-års period. Lodge klarade det här målet på mindre än ett år. Lodge fortsätter hålla kolla på energianvändningen i sina gjuterier, lager och kontor för att kunna se förändringar tydligt och hitta nya sätt att reducera konsumtionen.

Reducering av farligt avfall

1991 bytte Henry Lodge den kupola smältsystemet till ett med miljövänligt smältsystem, induktion. I gensvar fick Lodge 1995 Guvenörspriset för Utomordentligt i Reduction av farligt avfall och är än idag ett Noll Farligt Avfall Gjuteri.

Medlemar i Tennessee Green Star Partnerskap

Tennessee Green Star Partnerskap är ett miljöledningsprogram av Tennessee Department of Environment and Conservation. Partnerskapet erkänner industrierna i Tennessee som är engagerade i hållbarhet samtidigt som de uppvisar kontinuerliga förbättringar i hela sin verksamhet.

2020, Lodge's company-wide återvinningsprogram, resulterade i:

0 Tons
of cardboard
0 Tons
of loose paper
0 Tons
of steel shot
0 Tons
of mixed metals
0 Tons
of shrink wrap
0 Pounds
of small batteries
0 Tons
of motor oil
0 Pounds
of plastic bottles
0 Pounds
of aluminum cans

“Lodge donerade 9,225 kubikmeter av gjutsand till Marion Country Sopstation, vilket sparade landet 1 781 165,96 svenska kronor.”

Återanvändning av gjutsand

Tillsammans med Miljökommittén i American Foundry Society, jobbar Lodge med Tennessee Department of Environment and Conservations avledning för Solid Waste för att göra en fördelaktig användarpolicy för icke-farlig gjutsand. Antagen 1996, har den här användningen av återanvänd gjutsand visat hur industri och regeringen kan jobba tillsammans för den goda miljön. 

  • Marion County Landfill: Lodge donerade 9,225 kubikmeter gjutsand till 12-tums skyddet för sopstationens vägar. Färdigt 2003 och sparade landet 1 781 165,96 svenska kronor. 
  • Richard Hardy Memorial School: 2015 and 2016, Lodge donerade totalt 5,000 kubikmeter gjutsand till anläggningen av den nya baseboll-planen.
  • Facility Expansion: 2017, Lodge använde 65,000 kubikmeter av gjutsand till grunden av sitt nya gjuteri och distributionscenter. 

Ändrade till Återvunna och Biologiskt nedbrytningsbara förpackningar.

2008 bytte Lodge från skum till papper på insidan av sina kartonger. 2009 bytte Lodge även ut bubbelplast och frigolit till brunt papper och det nuvarande packmaterialet.

Sedimenteringsbassänger gynnar Växt & Djurliv

En ström rinner från South Pittsburg Mountain genom Lodge gjuteri ner i Lake Guntersville Reservoir Watershed. För att förbättra vattnet i strömmen byggde Lodge tre sedimenteringsbassänger för är gynna växt- och djurliv. Näckrosor, kaveldun och fiskar har blivit introducerade till vattnet och blomstrar idag. Vår avloppsvatten är nu renare är floden det rinner till. 

"Vår avloppsvatten är nu renare är floden det rinner till. "

Planterar träd för ögat och ozonlagret

Totalt 121 träd har blivit planterade på Lodges område för att förbättra luftkvaliteten men också för det är vackert. 1.4 hektar av träd är likvärdigt med att ta bort ett motorfordon från vägen. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.