MASALA OMELET
Omeletter i Indien är ofta tillagare långt längre än vad de i Frankrike skulle göra. Riktigt smör är ofta hemligheten till den godaste omeletten oavsett kryddning. Vi gör vår masala omelett enkel och du tillagar den till perfektion. Grön färsk chili för en krispig hetta som väcker upp dina smaklökar. Vi tillsätter tomater och koriander för färg och smak och en gnutta gurkmeja gör omeletten gyllengul
FÖRBEREDELSER
15 minuter
TILLAGNING
15 minuter
PROTIONER
4-6
INGREDIENSER
- 2 stora ägg ekologiska
- 1 färsk grön chili, finskivad
- 2 söta tomater, finhackade
- 2 msk koriander hackad
- 1 kryddmått gurkmeja
- Havssalt och svartpeppar efter smak
- 1-2 tsk smör till stekning alt olivolja för den som föredrar detta
TILLAGNING
- Hetta upp en skillet till medium varm.
- Knäck och vispa upp äggen med en gaffel i en skål. Tillsätt salt och gurkmeja.
- När pannan är varm tillsätt halva mängden smör och stek chilin en kort sekund. Tillsätt sedan tomaternerna. Rör om. Tillsätt resterande smör och rör ned äggen.
- Vänd om äggsmeten med gaffel från utsidan och in i panna ett par gånger. Låt på mediumvärme gå till tills ägget stannar och du får en perfekt omelett.
- Sprinkla över koriander.
- Vänd omeletten till hälften i pannan.
- Skälp upp och servera med ett gott rostad surdegsbröd.