MAJSBRÖDSPUFFAR MED SKALDJUR OCH JALAPENJOOSTSÅS
[addtoany]
Detta recept fick vi av Pamela Gelsomin, vinnaren till 2018 års National Cornbread Cook-Off på National Cornbread Festivalen i South Pittsburg, Tennessee! Lite korrigeringar har gjorts för att passa utbudet i svenska mataffärer.
FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNINGSTID
40 minuter
PORTIONER
6-8
INGREDIENSER
Majsmjölspuffar
- 2 dl majsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl majskorn
- 3 dl rökt ost
- 2 msk olivolja
- 4 msk smör
Krämig skaldjurssås
- 4 msk olivolja
- 4 msk smör
- 10 pilgrimsmusslor
- 2 tsk havssalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- ½ tsk paprika pulver
- 500 g räkor färska skalade ( vi använder svenska färska räkor)
- 1 lök hackad
- 200 g färska champinjoner skivade
- 200 g panchetta strimlad
- 1 jalapeno, finhackad, tag bort kärnorna
- 1 dl färsk grön chili finhackad
- 1 dl röd paprika finhackad
- 1 dl majskorn
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk Dijon senap
- 1 dl ost rökt
- 3 msk citronsaft
- 1 dl slätbladig persilja finhackad
FÖRBEREDELSER
- Blanda majsmöl, bakpulver, ägg, mjölk, majs, ost och rör om till en smet. Hetta upp en stor skillet och tillsätt hälften smör/olivolja. Skopa i smeten med en glasskopa och forma små plättar. Stek till gyllenbruna på undersidan. Vänd och stek andra sidan gyllenbrun. Tag ur pannan och lägg på ett bakplåtspapper i varm ugn 175 g celcius. Fortsätt tills smeten är slut.
- Hetta upp din skillet igen och tillsätt smör/olivolja. Lägg pilgrimsmusslorna i en skål och krydda med salt, svartpeppar, paprika och hackad vitlök. Blanda om försiktigt. Lägg ned pilgrimsmusslorna i den heta pannan och stek 1 minut på varje sida. Tag ur pannan och lägg på ett fat.
- Tillsätt smör/olivolja i pannan igen och sautera lök och vitlök tills det mjuknat. Tillsätt champinjoner och strimlade panchettan. Rör om och fräs ca 3-5 minuter. Tillsätt jalapeno och paprika och fräs ytterligare ca 3 minuter.
- Tillsätt majs, grädde, Dijon senap. Låt puttra ett par minuter. Rör ned den rivna osten och citron juicen.
- Tag ut majspuffarna ur ugnen, lägg upp på ett serveringsfat. Slå över såsen, toppa med pilgrimsmusslor och de färska pillade rälorna. Strö över slätbladig persilja och servera!