BAKNING

KLASSISK PAJDEG

[addtoany]

Klassisk pajdeg är enkelt att göra själv. De iskalla ingredienserna är hemligheten till ett frasigt pajskal! Grädda skalet och fyll sedan med din favoritfyllning.

FÖRBEREDELSER

1 timma

TILLAGNING

30 minuter

PORTIONER

1 paj

INGREDIENSER

  • 3 dl vetemjöl
  • 
1 tsk salt
  • 
1 tsk socker
  • 125 g iskallt smör
  • 3-4 msk iskallt vatten

PREPARATION

  1. Lägg ned mjöl, socker och salt i en skål. 

  2. Skär mjölet i cm stora kuber. 
  3. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa.

  4. Forma ett hål i mitten av mjölet och tillsätt vattnet. Knåda samman till en smulig deg. 
  5. Rulla samman degen och slå in i plastfolie. Placera i kylen minst 1 h innan tillagning. Degen kan frysas alt sparas i kylen upp till 4 dagar. 
  6. Tag ut den degen ur kylskåpet. På mjölat bakbord alt marmorskiva, kavla ut till en rund form och tryck ut degen i en välsmord stekpanna. Nagga botten med en gaffel. Vill du dekorera din paj med degremsor i vackert mönster på toppen, spara då en bit deg, kavla ut och skär i remsor som du placerar på toppen av fyllningen. 
  7. Förgrädda botten 10 minuter i 225 G i ca 10 min. 
  8. Fyll pajen med din favorit fyllning och placera de skurna degremsorna på toppen. Grädda enligt recept. 
SUGGESTED ITEM
Cast Iron Skillet 26cm

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.