MONKEYBREAD RECEPT

[addtoany]

Servera som tillbehör till grillat kött och fräscha sallader samt på buffén. Godaste brödet till sommarens grillfester!

FÖRBEREDELSER

12 minuter

TILLAGNING

2 timmar

PORTIONER

8-10 bullar

INGREDIENSER

  • 1 paket jäst, 50g 

  • 2,5 dl vatten, fingervarmt 

  • 2,5 dl mjölk, fingervarmt 

  • 8-10 dl vetemjöl special 

  • ½ dl olivolja 

  • 1 msk ljus sirap 

  • 2 tsk salt 

  • 2 dl jalapeños från burk (väl avrunna)  

  • 200 g emmentaler eller cheddarost, grovt riven 

  • 1 ägg till pensling 

  • Finskurna knaperstekta bacon till topping efter smak 

TILLAGNING

  1. Värm ugnen till 200 grader.  
  2. Värm vatten/mjölk till 37g och smula ned jästen i en bunke. Slå över degvätskan och rör om.  
  3. Rör ned olja, sirap, salt. 
  4. Blanda ned mjölet och knåda degen ca 8 minuter i bakmaskin alt lite längre för hand.  
  5. Blanda ned jalapeños samt osten i degen.  
  6. Låt jäsa ca 40 minuter under duk.  
  7. Smöra Lodge bakform.  
  8. Forma runda bullar av degen och lägg ned i bakformen. Toppa varje bulle med en jalapeño. 
  9. Låt jäsa ytterligare 60 minuter under duk. 
  10. Pensla bröden med ägg samt strö över knaperstekt bacon samt riven ost på toppen. 
  11. Grädda i ugn ca 35-40 min.  
REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Bakers Skillet

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.