Alltid fri frakt vid köp över 599 kronor
Leveransdetajer*
Shop
Upptäck
Gjutjärn 101
Om Lodge
Start typing and press Enter to search
0
Shoppa för över 999 sek och du får en fri Chainmail Scrubber på köpet, värde 449 sek!
Shoppa Nu! →
FRÖRUTOR MED RÅGSIKT OCH HAVREGRYN
[addtoany]
Saftigt och mättande frukostbröd med havregryn. En favorit till hela familjen och enkelt att baka!
FÖRBEREDELSER
12 minuter
TILLAGNING
2.14 timmar
PORTIONER
12 bitar
INGREDIENSER
5 dl vatten
2 dl havregryn
50 g smör
50 g jäst
4 dl rågsikt
1 ägg
1 tsk salt
2 msk
sirap
ca 8-9 dl vetemjöl
Topping
1 ägg+ fröer
av
pumpa, solros och vallmofrön
TILLAGNING
Koka upp hälften av vattnet.
Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.
Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.
Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.
Tillsätt rågsikt ägg, salt,
sirap
.
Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter i maskin.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Smörj
Lodge ugnsform
med smör.
Kom ihåg att smörja in kanterna ordentligt.
Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt
i ugnsformen.
Skär bröden i fyrkanter
, 12 rutor i ugnsformen.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 2
00
grader.
P
ensla bröden med uppvispat ägg och strö över
fröerna.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter tills brödet har fått fin färg.
Tag ut, låt svalna ett par minuter i formen innan det lyfts ut på ett galler.
REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Casserole 22.8x33 cm
Handla Nu
Start typing and press Enter to search
View more
Shopping Cart
No products in the cart.
X