Hemgjorda franska baguetter är svårslagna! Till frukost, på middagsbordet eller varför inte tag med ut på picknicken. Sega, krispiga surdegsbaguetter smakar extra gott med brieost, salami och en klick tomatmarmelad!
FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNING
3.35 timmer
PORTIONER
4st
INGREDIENSER
25 g jäst
150 g färsk surdeg
Ca 6 dl vatten, 37°C
2 msk mörk sirap
2 tsk salt
Ca 10-12 dl Ramlösa Kvarn Rustique Vete
TILLAGNING
Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt mjölet successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.