GRILLADE KARRÉKOTLETTER MED BBQ-GLAZE
[addtoany]
Grisens Entrecôte! En klassiker du kan lita på i alla väder. Marmorerat, saftigt och mört kött. Lite extra fin fläskkarré är märkt svensk rapsgris och är utvalt kött med gårdsmärkning som är matad med majs. Karrén rubbas in före tillagning och under grillningen penslar du köttet med din hemlagade BBQ-glaze. Gör en rejäl sats av såsen, den kommer bli sommarens favorit.
FÖRBEREDELSER
20 minutes
TILLAGNING
20 minutes
PORTIONER
4
INGREDIENSER
- 4 tjocka skivor karréskivor med ben
- 3 msk Epic Spice BBQ rub
BBQ GLAZE - 4 msk olivolja
- 1,5 dl lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl färsk mild chili, hackad (tag bort frön)
- 2 koppar ketchup
- 2 msk Worcester sås
- 1 dl honung eller sirap
- 1 flaska öl
- 1 msk spiskummin, malen
- 1 msk koriander, malen
TILLAGNING
- Gnid in köttet väl med rub på båda sidor, låt vila minst 2 timmar I kylen.
- Tag ut köttet och låt rumstempereras innan tillagning.
Förbered BBQ GLAZEN - Häll olivoljan I en gjutjärnsgryta.
- Fräs löken tills genomskinlig, tillsätt vitlöken och låt fräsa med på låg värme.
- Tillsätt chili och låt fräsa ett par minuter.
- Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda på svag värme ca 30-40 minuter tills såsen kokat samman och blivit tjock och simmig.
Såsen kan du spara I kylen ca 10 dagar I en väl rengjord glasburk.
Tänd grillen ca 30 minuter innan du skall grilla. - Grilla köttet på medelvarm värme 3–4 min på varje sida. Värm upp lite av BBQ såsen i den lilla gjutjärnsgrytan på grillen och pensla kötten under tillagningen. Vänd köttet efter efter ett par minuter.
- Tillaga köttet tills det är genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig) men inte längre tid än så.