ÅTERVINNING AV
LODGE CAST IRON

[addtoany]

År 2016 återvann Lodge mer än 20 000 ton aluminium, kartong, plast, papper, stål och gjutjärn - det motsvarar 8 000 bilar!

Det krävs en mängd olika råvaror för att tillverka gjutjärnsprodukter.  Från sanden vi använder till gjutformen till rapsoljan vi använder för att bränna in våra kokkärl. Vi återvinner allt vi kan!  Förra året smälte vi ned mer än 20 000 ton gjutjärn eftersom det inte uppfyllde våra höga kvalitetskrav.  De produkter som bedöms som andra sortering sorteras ut och återvinns i nästa gjutjärnssmälta så de kan bli nya produkter.

Lodge återvinner inte bara industrimaterial som järn, sand och stål.  År 2016 återvann vi mer än 134 ton kartong, vilket motsvarar mer än 10 000 träd!

Lodge satsning på miljöansvar går tillbaka flera årtionden. 1991 beslutade Lodge att ersätta kupolssmältningssystemet med ett mer miljövänligt och energieffektivt induktionssmältningssystem som drastiskt minskade företagets miljöpåverkan. Sedan dess har Lodge fortsatt att ta steg för att minska företagets miljöpåverkan. En miljövänlig produkt som håller i generationer skall också speglas i dess tillverkning. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.