BAGELS

[addtoany]

Detta enkla hemlagade bagelrecept i New York-stil är helt enkelt det bästa! Njut härligt sega nygjorda New York -bagels, toppade med lax, Philadelphia cream cheese, rödlök och kapris. Gör hålet i mitten av ringarna ungefär lika stort som en 5-krona, hålet blir mindre när ringarna jäser. Genom att ha en rejäl klick honung i vattnet när du kokar bagels så blir ytan härligt seg och god.

FÖRBEREDELSER

12 minuter

TILLAGNING

1.45 timma

PORTIONER

12-14 st

INGREDIENSER

Deg: 

  • 25 g jäst 
  • 2 dl standardmjölk 3% 
  • 2 ½ dl vatten 
  • ½ dl (45 g) strösocker 
  • 30 g osaltat smör, rumsvarmt 
  • 11 dl (660 g) Ramlösa Kvarn Manitoba Cream Bagerivetemjöl 
  • 1 tsk (7 g) salt

Kokning: 

  • vatten 
  • 1-2 msk honung

Topping: 

  • Epic Spice – All American Bagel Seasoning alt sesam- samt vallmofrö i olika färger

TILLAGNING

  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt vatten, socker, smör och Manitoba Cream Bagerivetemjöl. Arbeta degen på låg hastighet i assistent med degkrok i ca 12 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare några minuter. Degen ska varaväldigtfast annars tappar ringarna formen.  
  3. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  4. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 12-14 lika stora delar. Forma först runda släta bullar, stick ner fingret i mitten av varje bulle och snurra bullen runt fingret så att en ring formas. Lägg ringarna på två bakpappersklädda plåtar (6-7 st per plåt) och låt jäsa till dubbel storlek, ca20minuter. 
  5. Koka under tiden upp 2-3 liter vatten, tillsätt honung. Värm upp ugnen till 200 grader.
  6. När ringarna jäst klart, lägg 2-3 ringar i taget i det kokande vattnet. Koka ringarna 1 minut på vardera sidan, totalt 2 minuter. Ta upp ringarna med en hålslev och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö över valfri topping direkt när de fortfarande är fuktiga.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt svalna på ett galler.

Tips! Gör hålet i mitten av ringarna ungefär lika stort som en 5-krona, hålet blir mindre när ringarna jäser. 

Tips! Genom att ha en rejäl klick honung i vattnet när du kokar bagels så blir ytan härligt seg och god. 

REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Baking Pan 39x27 cm

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.