BLONDIES MED VIT CHOKLAD OCH VANILJHALLON
[addtoany]
Blondies i långpanna, små läckra bitar med kladdig god vit choklad och friska syrliga hallon. En imponerande och så underbart god dessert eller kaka. Enkel att baka dessutom!

FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNINGSTID
25 minuter
PORTIONER
20 st
INGREDIENSER
- 300 g vit choklad
- 160 g smör
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 250 g hallon
- 50 g mandelspån rostade
- 1 msk florsocker

FÖRBEREDELSER
- Sätt ugnen på 165°.
- Smörj Lodge ugnspanna med smör och täck med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och smält den med smöret i vattenbad.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ned i smeten.
- Fördela smeten i ugnsformen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
- Låt svalna i formen och pudra över florsocker innan servering.