BLONDIES MED VIT CHOKLAD OCH VANILJHALLON
[addtoany]
Blondies i långpanna, små läckra bitar med kladdig god vit choklad och friska syrliga hallon. En imponerande och så underbart god dessert eller kaka. Enkel att baka dessutom!
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2017/01/BLONDIES.BW13C.RACK-horizontal.jpg)
FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNINGSTID
25 minuter
PORTIONER
20 st
INGREDIENSER
- 300 g vit choklad
- 160 g smör
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 250 g hallon
- 50 g mandelspån rostade
- 1 msk florsocker
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2017/01/BLONDIES.BW13C.RACK-vertical.jpg)
FÖRBEREDELSER
- Sätt ugnen på 165°.
- Smörj Lodge ugnspanna med smör och täck med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och smält den med smöret i vattenbad.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ned i smeten.
- Fördela smeten i ugnsformen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
- Låt svalna i formen och pudra över florsocker innan servering.