BRYTBRÖDSFRALLOR

[addtoany]

Dinner rolls eller brytbrödsfrallor, är smöriga, fluffiga och fylliga rundstycken bakade i Lodge runda bakform. Frallor bakade i gjutjärnspanna blir oerhört saftiga när de jäser ihop med varandra och får en krispig botten av pannan. Toppade med sesam- och vallmofrön passar de såväl till frukostbordet som till middagsbjudningen. En saftig och enkelbakad brytbrödsvariant och dessutom väldigt imponerande på buffébordet!

FÖRBEREDELSER

14 minuter

TILLAGNING

1.4 timma

PORTIONER

12 frallor

INGREDIESER

  • 100 g smör 

  • 4 dl fet mjölk 

  • 1 pkt torrjäst (ca 11 g)  

  • 1 msk strösocker 

  • 1,5 tsk salt 

  • 7 dl ca vetemjöl special 

  • 1 ägg till pensling 

  • 2 msk mix av svarta och vita sesamfrön samt vallmofrö 
    (alt Epic Spice ”All American Bagel Seasoning”) 

  • 2 msk olja till pensling av formen 

TILLAGNING

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. 
  2. Lägg jästen i en bunke och tillsätt 2 dl vetemjöl special, rör om.  
  3. Slå över degvätskan och rör om.  
  4. Arbeta in allt mjölet till god degkonsistens, arbeta degen ca 10 minuter i maskin alt knåda för hand.  
  5. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 1 timme till dubbel storlek. 
  6. Smörj Lodge bakform med olja alt smör.  Använd alltid rikligt med olja alt smör i botten och på kanterna när du bakar i gjutjärn.  
  7. Tag ut degen på bakbordet och knåda ihop varsamt.  
  8. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla till runda bollar.  
  9. Placera bollarna runt bakformen med lite mellanrum mellan varje boll och en boll i mitten. 
  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över valfri fröblandningen. 
  11. Sätt ugnen på 180 grader. 
  12. Baka bröden i mitten av ugnen i 18-20 minuter.  
  13. Låt vila i formen 5 minuter och stjälp sedan upp det runda brytbrödet. 
REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Bakers Skillet

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.