BRYTBRÖDSFRALLOR
[addtoany]
Dinner rolls eller brytbrödsfrallor, är smöriga, fluffiga och fylliga rundstycken bakade i Lodge runda bakform. Frallor bakade i gjutjärnspanna blir oerhört saftiga när de jäser ihop med varandra och får en krispig botten av pannan. Toppade med sesam- och vallmofrön passar de såväl till frukostbordet som till middagsbjudningen. En saftig och enkelbakad brytbrödsvariant och dessutom väldigt imponerande på buffébordet!
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2017/01/BRYTBRODSFRALLOR-–-DINNER-ROLLS-RECEPT-.WIDE_.jpg)
FÖRBEREDELSER
14 minuter
TILLAGNING
1.4 timma
PORTIONER
12 frallor
INGREDIESER
100 g smör
4 dl fet mjölk
1 pkt torrjäst (ca 11 g)
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
7 dl ca vetemjöl special
1 ägg till pensling
2 msk mix av svarta och vita sesamfrön samt vallmofrö
(alt Epic Spice ”All American Bagel Seasoning”)2 msk olja till pensling av formen
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2017/01/BW10BSK-Lodge-topshot-recept.jpg)
TILLAGNING
- Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
- Lägg jästen i en bunke och tillsätt 2 dl vetemjöl special, rör om.
- Slå över degvätskan och rör om.
- Arbeta in allt mjölet till god degkonsistens, arbeta degen ca 10 minuter i maskin alt knåda för hand.
- Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 1 timme till dubbel storlek.
- Smörj Lodge bakform med olja alt smör. Använd alltid rikligt med olja alt smör i botten och på kanterna när du bakar i gjutjärn.
- Tag ut degen på bakbordet och knåda ihop varsamt.
- Dela degen i 12 lika stora delar och rulla till runda bollar.
- Placera bollarna runt bakformen med lite mellanrum mellan varje boll och en boll i mitten.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över valfri fröblandningen.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Baka bröden i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
- Låt vila i formen 5 minuter och stjälp sedan upp det runda brytbrödet.