BUTTERNUT SQUASH RICOTTA PIZZA

[addtoany]

Den söta butternut pumpan tillsammans med krämig ricotta tar pizzan till nya höjder. Vill du ha en tunnare krispigare botten gör du fler pizzor än vad som är angivet i receptet. Kavla då även ut degen lite extra. Kom ihåg vitlöksoljan som topping, den ger det där lilla extra till pizzan!

FÖRBEREDELSER

10 minutes

TILLAGNING

15-20 minutes

PORTIONER

4-6

INGREDIENSER

  • 500 g färdig pizza deg
  •  1 dl olivolja extra virgine
  • 8 vitlöksklyftor, skalade och halverade
  • 6 st vårlökar
  • 1 msk semolina mjöl
  • 1 liten butternut squash, skalad och hyvlad in tunna remsor, ca 4 dl
  • 400 g ricotta 
  • chili flakes till garnering
  • parmesanost hyvlad till garnering

TILLAGNING

  1. Dela degen i 2-4 lika stora delar. Kavla ut till runda pizzor som passar din stekpannestorlek. Gör du fler pizzor får du en tunnar botten, färre en tjockare botten. Värm upp ugnen till 275 C. 
  2. Häll ned olivoljan i en stekpanna, hetta upp på svag värme. Tillsätt vitlöken och de vita skruna delarna av färsklöken samt en nypa havssalt. 
  3. Låt löken mjukna 3-5 minuter utan att ta färg på svag värme. Slå över i en skål och låt svalna i rumstemperatur. Torka ur stekpannan. 
  4. Sätt in stekpannan i den varma ugnen.
  5. Pudra över seminola mjöl på ett bakplåtspapper, lägg på 1 pizza botten, pensla med vitlöksoljan.  
  6. Tag ut den heta stekpannan ur ugnen och placera ned bakplåtspappret med pizzan i pannan. 
  7. Pensla lite extra vitlöksolja på pizzan, fördela över butternut remsorna på pizzan. 
  8. Baka pizzan 6-9 minuter tills önskad krispighet uppnåtts. 
  9. Tag ut pizzan ur ugnen, klicka över  ricotta, chiliflakes samt parmesanost och avsluta med den gröna finskivade färsklöken. Servera! 
  10. Tillaga resterande pizzor enligt ovan. 
SUGGESTED ITEM
Cast Iron Dual Handle Pan, 32 cm

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.