CHOKLADKAKA MED HIMMELSK GANACHE
[addtoany]
En chokladkaka som toppar det mesta: otroligt saftig, fudgy med intensiv chokladsmak och toppad med himmelsk ganache! Den ser oerhört imponerande ut, men den kunde inte vara lättare att göra och att dekorera. Om du inte har tid att göra ganache är det också gott att pudra kakan med florsocker. Och givetvis bakar vi den i vår nya Legacy Fluted Cake pan!
FÖRBEREDELSER
15-20 minuter
TILLAGNING
45-50 minuter
PORTIONER
12-16
INGREDIENSER
Till kakan
- Smör och ströbröd til formen
- 1 dl smält smör
- 3 ägg stora, rumstemperatur
- 2,3 dl buttermilk, room temperature
- 2 tsk vanilj extrakt
- 2 dl hett kaffe
- 2,3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,7 dl kakaopulver
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk bak pulver
- 1 tsk salt
For the ganache:
- 1,7 dl ljus choklad, alt choklad chips för bakning
- 1,2 dl vispgrädde
TILLAGNING
Kakan:
- Sätt ugnen på 175 g. Smöra och bröda kakformen noggrant.
- Vispa krafigt för hand eller i maskin samman smör, ägg, buttermilk, vanilj, kaffe tills det blandats väl i ca 2 minuter.
I en separat skål blanda samman de torra ingredienserna; socker, mjöl, kakaopulver, bakpulver, bikarbonat och salt. - På låg hastighet; vispa ned de torra ingredienserna i smeten tills allt blandats väl
- Vänd ned smeten i bakformen och grädda 45-50 minuter. Låt vila 10 minuter innan du vänder ut kakan. Låt svalna. Ringla sedan över ganachen eller pudra över florsocker. Kakan är hållbar flera dagar! Njut!
Ganache:
- Värm upp grädden i en kastrull. Häll den heta grädden över chokladbitarna och blanda väl till alls smält samman. Låt svalna något innan du häller över ganachen över kakan.