FAQ

Frågor som ofta ställs

Vi är här för att svara på era frågor om leverans, orderstatus och annat.

Fakta om Leverans & Orderstatus

Vi är så glada över att du ska börja laga mat med din nya Lodgeprodukt. Låt oss svara på några av de vanligaste order-relateradefrågorna vi får medan du väntar. 

Ja, hemsidan är tillgänglig 24/7 så köp  köksredskap när du vill.

På grund av den ökande försäljningen tillsammans med åtgärderna vi tar för hålla våra medarbetare säkra är leveranstiden lite längre än vanligt. Den kan bli försenad 5-7 arbetsdagar. 

Vi ber om ursäkt för förseningen på din order. På grund av ökad försäljning, säkerhetsåtgärder och leveransförseningar tar det lite längre tid för Lodge hemsida att bearbeta.

Håll ett öga på din mail för uppdateringar! Vi kommer meddela dig så fort din beställning skickats tillsammans med spårningsinformation.  

Du kan kolla statusen genom att logga in på ditt konto och klicka på “orders”. Det är det enklaste och snabbaste sättet att få information om din Lodge-order. 

Om du checkade ut som gäst, kan du gå till sidan där man loggar in och fylla i ditt ordernummer (som du hittar i din mail), mailadressen du använde vid beställningen och ditt postnummer för att se din order. 

När din order har skickats kommer vi att skicka ett mail till dig med en länk för att kunna följa din order. 

Hör av dig till oss på mail [email protected] vi hoppas på att kunna återkoppla till dig inom 48 timmar.

Frågor om Lodge köksredskap

Undrar du något? Vi har svaren så du snabbt kan återgå till den saftiga sockerkakan. Kolla in våra svar på de mest ställda frågorna. 

Inbränning är bara olja som bränns in i pannan. Lagret av karboniserad olja ger gjutjärnet en naturlig non-stick yta. 

Vi använder 100% vegetabilisk olja när vi bränner in gjutjärnet under tillverkningsprocessen. På så sätt är redskapet redo att användas så fort du får hem det. 

Lär dig mer om inbränning här

Rengör, torka och olja in ditt köksredskap efter varje användning. Genom att gnida in olja i redskapet upprätthåller du inbränningens kvalitet på bästa sätt.

Ladda ner vår inbrännings-guide

Det kan du faktiskt. Men bara en liten droppe! Om du använder för mycket skadas inbränningen. Skulle det mot förmodan hända kan du såklart bränna in din panna igen. 

Lär dig hur du rengör gjutjärnsprodukter

Lodge Emaljerade gjutjärn är gjutjärn med en slät, porslinsliknande yta. Emalj är resistent mot syrlig och basisk mat och kan användas för att marinera, laga mat och kyla in.

Lär sig med om emaljerat gjutjärn

Inbrända köksredskap i kolstål är en den moderna, lätta kusinen till våra klassiska inbrända gjutjärn. Kolstålspannor med långa, nitade handtag är perfekta att använda på grillen eller över öppen eld. Men det är inte allt – precis som gjutjärnsredskapen kan de i kolstål också användas på vilken typ av spishäll som helst och givetvis ugnen. Kolstålsprodukterna är tillverkade i USA och inbrända i fabriken i Tennessee.

Lär dig mer om kolstål

Medan gjutjärn gjuts i sandformar, formas kolstål genom att stansas ut. Vilket gör dem lättare och tunnare än gjutjärn.

Läs mer om skillnaden mellan kolstål och gjutjärn 

Det är ganska enkelt att rädda din panna från rost. Skrubba ytan med varmt vatten med lite diskmedel med hjälp grövre stålull. Tvätta av, torka noga och smör in din panna med olja. Placera sedan pannan upp och ner på ett galler lite högre upp i ugnen, sätt under en plåt med bakplåtspapper för att fånga upp olja som droppar. Bränn på 230-250 C i en timme. Låt sedan svalna i ugnen en stund innan du tar ut den.

Mer om problemlösning

Har du fortfarande frågor?

Inga problem! Chatta, ring eller skicka ett mail till vår trevliga kundtjänst. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.