GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE

Krispiga frökex gör du enkelt hemma. Ett perfekt tilltugg till ostbrickan eller som snacks. Glutenfritt med massor av smak.

FÖRBEREDELSER

15 minuter

TILLAGNING

60 minuter

PORTIONER

20 kex

INGREDIENSER

  • 1 dl sesamfrö 

  • 1 dl pumpakärnor 

  • 1 dl solroskärnor 

  • 1 dl majsmjöl 

  • 1/2 dl hela linfrö 

  • 1/2 tsk salt 

  • 1/2 dl rapsolja 

  • 2 dl kokande vatten 

TIPS – för extra smak toppa fröknäcket med Epic Spice ”All American Bagel Seasoning”  

TILLAGNING

  1. Ugnstemperatur 150g 
  2. Blanda alla de torra ingredienserna. 
  3. Koka upp vattnet. Häll det heta vattnet och oljan över de torra ingredienserna. 
  4. Smöra långpannan och täck med bakplåtspapper.  
  5. Fördela smeten på bakplåtspapper och platta ut frösmeten. Lägg ett bakplåtspapper över frösmeten och kavla fröknäcket försiktigt.   
  6. Tag försiktigt av det översta bakplåtspappret.  
  7. Skär försiktigt ut rutor i fröknäcket innan gräddningen.  
  8. Strö över flingsalt samt Epic Spice ”All American Bagel seasoning” 
  9. Grädda i ugn i 150 grader i 50-60 minuter. 
  10. Tag ut och låt svalna i pannan.  
  11. Förvara luftigt i smörgåspapper.  
REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Baking Pan 39x27 cm