GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE
[addtoany]
Krispiga frökex gör du enkelt hemma. Ett perfekt tilltugg till ostbrickan eller som snacks. Glutenfritt med massor av smak.

FÖRBEREDELSER
15 minuter
TILLAGNING
60 minuter
PORTIONER
20 kex
INGREDIENSER
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
TIPS – för extra smak toppa fröknäcket med Epic Spice ”All American Bagel Seasoning”

TILLAGNING
- Ugnstemperatur 150g
- Blanda alla de torra ingredienserna.
- Koka upp vattnet. Häll det heta vattnet och oljan över de torra ingredienserna.
- Smöra långpannan och täck med bakplåtspapper.
- Fördela smeten på bakplåtspapper och platta ut frösmeten. Lägg ett bakplåtspapper över frösmeten och kavla fröknäcket försiktigt.
- Tag försiktigt av det översta bakplåtspappret.
- Skär försiktigt ut rutor i fröknäcket innan gräddningen.
- Strö över flingsalt samt Epic Spice ”All American Bagel seasoning”
- Grädda i ugn i 150 grader i 50-60 minuter.
- Tag ut och låt svalna i pannan.
- Förvara luftigt i smörgåspapper.