GRATINERAD OSTDIP MED PIMENTO
[addtoany]
Dippen med gratinerad pimento ost ger vi en extra kick av Worcesterssås samt pepparrot. Servera dippen nygratinerad och het tillsammans med chips eller nachos ooh du har ett perfekt snack.
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2018/08/pimento_cheese_dip-1.jpg)
FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNING
10-15 minuter
PORTIONER
2-4
INGREDIESER
- 2 dl cheddarost lagrad
- 2 dl grevéost lagrad
- 2 dl Philadelphiaost
- 2 dl rostad inlagd röd paprika (pimento), finhackad
- 2 msk majonäs
- 1 msk Dijon senap
- havssalt
- peppar från kvarn
- 1 tsk Worcestersås
- 1 tsk riven pepparrot
- 1 pressad vitlök
- 3 tsk Panko ströbröd
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2018/08/pimento_cheese_dip-3.jpg)
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200 C.
- Blanda samman den rivna osten samt philadelpiaosten i en bunke.
- Tillsätt den finhackade pimento paprikan. Blanda väl.
- Blanda ned övriga ingredienser förutom Panko ströbröd, rör om.
- Lägg över ostsmeten i en liten skillet eller ugnsform.
- Strö över Panko ströbröd och gratinera i ugnen 10-15 minuter tills osten smält och toppingen fått fin färg.
- Servera rykande het tillsammans med nachos, chips eller pretzels som dip.