Köpvillkor

Allmänt
För att få handla hos Base Cooking Scandinavia AB (lodgecastiron.se), nedan kallad Lodgecastiron.se, måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår onlinebutik träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Base Cooking Scandinavia AB, kommer detta att polisanmälas.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Om du besöker Lodgecastiron.se som företag så är det möjligt att visa priserna exklusive moms. Fraktkostnad och eventuell administrativ avgift kan tillkomma, se ytterligare information nedan. Base Cooking Scandinavia AB reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå online och i butik.

Betalningsalternativ
Vi använder oss av Klarna Checkout. Du kan ta del av Klarnas villkor här.

Leverans och frakt
Vi använder oss av BRING för transport till ditt närmaste utlämningsställe.

Leveranstid
BRING: Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar

Leveranssätt
Base Cooking Scandinavia AB skickar dina varor som paket eller brev inom Sverige.

Fraktavgift
För leverans är avgiften 69 kronor inklusive moms.

Felleverans
Om du mot all förmodan skulle få en vara som du inte har beställt kontaktar du vår kundservice på [email protected] så hjälper vi dig att returnera varan.

Transportskada
Skulle du upptäcka en skada på ditt paket, anmäl det omgående till det utlämningsställe. Där får du också hjälp att göra en skadeanmälan. Vi rekommenderar att du inte hämtar ut ett paket som är skadat, eftersom skadan då inte längre kan härledas till transporten. Om du upptäcker skadan först då du öppnat paketet och skadan är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta ombudet för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

Trygghet 

Allmänt om ångerrätt, öppet köp och bytesrätt
lodgecastiron.se  har du alltid 30 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt när du handlar i vår onlinebutik. Du kan alltså returnera varan inom 30 dagar från det att du tagit emot den och få tillbaka hela det belopp du har betalat. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Varan ska returneras i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna.

För övriga villkor och praktisk hantering gällande returer, se [email protected]

Du kan läsa mer om svensk lagstiftning kring köp via internet hos Konsumentverket.

Avbeställning
Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på [email protected]. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Base Cooking Scandinavia AB.

Ångerrätt
Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta vår kundservice på [email protected] så skickar vi formuläret till dig.

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig, inklusive kostnaden för vårt standardleveransalternativ, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. Base Cooking Scandinavia AB har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna (det alternativ som inträffar först).

Du måste skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om att du önskade nyttja ångerrätten. Du får då en förfrankerad adressetikett från oss via e-post. Kostnad för returen av varorna, för närvarande 79 kronor, står du själv för.

Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

Returhantering via Kundservice
Vid retur måste du kontakta vår kundservice på [email protected] för att få en retursedel och en adressetikett. Retur av vara ska alltid styrkas med inköpskvitto. Du ansvarar för att varan kommer till oss i oskadat skick, vilket är viktigt om du önskar returnera på annat sätt än det sätt som varan levererades på. Se därför till att varan emballeras väl, i originalförpackningen.

Vid godkända garantiärenden samt reklamationer står Base Cooking Scandinavia AB för alla kostnader inklusive frakt. Vid nyttjande av ångerrätten eller öppet köp står du själv för returfrakten.

Returen är inte godkänd förrän Base Cooking Scandinavia AB kontrollerat varan. Vid godkänd retur och ångerrätt sker återbetalning på samma sätt som betalningen skett. Vid ej godkänd retur och ej uthämtad försändelse (i butik eller på postombud) debiteras en administrativ kostnad om 250 kr. Dessa returer betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

Undantag
Ett paket som inte hämtats ut från ombud inom 14 dagar returneras automatiskt.  En vara som anländer till vårt lager i retur utan giltigt returnummer debiteras med 250 kr i administrativ kostnad.

Garanti och reklamation
Hos Base Cooking Scandinavia AB har du naturligtvis garanti på alla varor du köpt av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då du mottog varan. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag, läs mer hos Konsumentverket.

Du ska aldrig betala frakt eller returkostnad om felet orsakats av oss. Innan reklamationen, rådgör alltid med vår kundservice som du når på [email protected] så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet (se vidare information ovan angående Returhantering). Felet ska anmälas inom skälig tid efter det att du mottagit varan.

Om du vill utnyttja din garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och det därför inte täcks av garantin, står du för eventuell hanteringskostnad. Base Cooking Scandinavia AB personal kommer i första hand att avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått dig.

Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att fel inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan. Är det fel på varan har Base Cooking Scandinavia AB rätt att inom 6 månader åtgärda felet. Om så inte sker har du rätt att få en ny vara som ersättning för den defekta varan. Vid korrekt reklamation ersätts du som kund för eventuella fraktkostnader. Reklamation ska vara oss tillhanda inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

Base Cooking Scandinavia AB förbinder sig att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Lösning och hjälp i tvistemål
Vi på Base Cooking Scandinavia AB hoppas så klart att tvister aldrig ska uppstå för dig som kund. Om det mot förmodan skulle göra det så finns det hjälp att få genom en tvistlösningssida som är gemensam för hela EU. Sidan är speciellt framtagen för att konsumenten ska kunna handla fritt över Europas gränser och kunna få hjälp om något går snett. EU:s tvistlösningssida är skapad för dig som handlar på nätet från ett företag som är lokaliserat i något av EU-länderna och där du upplever att du behöver hjälp i ett tvistemål. http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Personuppgifter och sekretess
Du kan ta del av Base Cooking Scandinavia AB integritetspolicy här.

Övrigt
Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har Base Cooking Scandinavia AB rätt att häva köpet och återbetala eventuell betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig för att se hur detta på bästa sätt ska lösas, då du har möjlighet att välja en annan vara istället för att få din betalning tillbaka.

Force Majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att Base Cooking Scandinavia AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Kontaktuppgifter
Organisationsnummer 556193-2897
Base Cooking Scandinavia AB
Berga allé 1,
254 52 Helsingborg
[email protected]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.