SNABB OST DIPP

Ett sista minuter snack du gör i ett nafs! Perfekt som starter, aptitretare eller till tapas och dipp brickan. En skarp cheddar ost passar allra bäst till detta recept. Prova Monterey Jack eller Pepper Jack för lite extra krydda. För uppvärmning av kvarvarande ostdip, sätt i mikrovågsugnen i 30 sekunder tills den mjuknat eller värm upp på låg värme i din gjutjärnspanna.

FÖRBEREDELSER

15 minuter

TILLAGNING

15 minuter

PORTIONER

4-6

INGREDIENSER

  • 300 g cheddar ost gärna skarp 
  • 1 tsk majzena 
  • 2 dl ca  kondencerad mjölk (finns i konservburk)
  • 4 msk inlagda jalanpenos, grovt hackade

PREPARATION

  1. Hetta upp en liten skillet (L3SK3) på spisen. 
  2. Riv osten.  Blanda runt med majzen mjölet. 

  3. Slå i  halva mängden kondenserad mjölk samt osten i stekpannan. Vispa försiktigt tills allt smält ca 2 minuter. 
  4. 
Tillsätt mera kondencerat mjölk under omrörning tills konsistensen är lagom tjock 
  5. 
Tillsätt jalapenjo. 
  6. Servera het ur pannan med ditt favorit snack eller med grönsaksstavar för ett glutenfritt alternativ. 
SUGGESTED ITEM
Cast Iron Skillet