LAX MED SPENAT & PINJENÖTTER
[addtoany]
Med Lodge Love Handel panna kan du enkelt gör en "one pan dish". På 20 minuter har du en hel måltid som passar hela familjen. Krämig spenat & pinjenöttter är en perfekt kombination till en god bit lax. Love handle pannan kan du använda till båda matlagning och bakning eller varför inte i grillen på sommaren.
FÖRBEREDELSER
20 minuter
TILLAGNING
20 minuter
PORTIONER
6
INGREDIENSER
- 2 msk smör eller olivloja
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor hackade
- 1 påse babyspenat alt 1 paket fryst bladspenat
- ½ buljongtärning kyckling alt 2 msk kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- 6 små portionsbitar lax
- 2 dl grädde
- Rostade pinjenötter och färsk jalapano för garnering
PREPARATION
- Hacka lök och vitlök och sautera i smör alt olja på spisen i pannan tills det mjuknat.
- Tillsätt spenaten och låt bräsera tills den mjuknat.
- Tillsätt buljong, vitt vin och grädde.
- Sätt ugnen på 175 g.
- Salta och peppra laxfileerna och placera på toppen av spenaten och sätt in i mitten av ugnen.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter tills laxen är färdig.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna och skiva upp färsk jalapenjo.
- Tag ut laxpannan ur ugnen och garnera. Servera tillsammans med pressad potatis.