BAGUETTE
[addtoany]
Hemgjorda franska baguetter är svårslagna! Till frukost, på middagsbordet eller varför inte tag med ut på picknicken. Sega, krispiga surdegsbaguetter smakar extra gott med brieost, salami och en klick tomatmarmelad!
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2016/12/BAGUETTES.-BW15BP-horizontal.jpg)
FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNING
3.35 timmer
PORTIONER
4st
INGREDIENSER
- 25 g jäst
- 150 g färsk surdeg
- Ca 6 dl vatten, 37°C
- 2 msk mörk sirap
- 2 tsk salt
- Ca 10-12 dl Ramlösa Kvarn Rustique Vete
![](https://lodgecastiron.se/wp-content/uploads/2016/12/BAGUETTS.-FILLED.-WIDE-vertical.jpg)
TILLAGNING
- Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt mjölet successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
- Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
- Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.
- Låt svalna på galler under bakduk.