LODGE CAST IRON INBRÄNT GJUTJÄRN

[addtoany]

När Lodge startade för 121 år sedan såldes inte gjutjärnet inbränt och redo att användas som det är idag. I stället kom det på den tiden överdraget med ett tunt lager av vax för att förhindra rost under lagring.

 “Alla som ägde en gjutjärnspanna hade sitt eget sätt att bränna in den på”, säger Henry Lodge, Lodge Cast Iron VD,  som har varit på företaget i över 40 år. Till skillnad från andra köksartiklar, krävde gjutjärnspannorna lite arbete innan man kunde börja använda dem.  “Många undrade hur man skulle steka in sin panna och det var därför vi valde att göra detta redan i tillverkningsprocessen”.
Under 2002 utvecklade Lodge processen för inbränning av gjutjärnspannor i gjuteriet, och i juni samma år introducerade Lodge en ny inbränd gjutjärnsserie “Lodge Logic” på Gourmet Products Show i San Francisco och blev den första amerikanska tillverkaren att erbjuda inbränt gjutjärn. 
“Vi borde ha tänkt på det här för 100 år sedan.” “Jag kom tillbaka och sa,” Homerun!”” påminner Bob Kellermann, tidigare Lodge VD och nuvarande VD emeritus. “Alla älskade det.” I december samma år vann Lodge en av Good Housekeepings eftertraktade “Good Buy Awards”, som ges till “en banbrytande produkt som löser ett vardagligt problem.” 
 

Det första året erbjöd Lodge endast ett dussin inbrända produkter, men det var inte länge innan försäljningen av det inbrända gjutjärn överträffade de obehandlade produkterna. Från och med 2007 tillverkas alla gjutjärnsprodukter inbränt och redo att användas! Inbränningen skyddar gjutjärnet och ger det dess naturliga non-stick egenskaper samtlidigt som din panna bara blir bättre och bättre ju mera den används. En helt naturlig non-stick utan kemikalier, bara vegetabilisk olja! 

 
“Många frågar mig hur vi har kunnat växa så enormt”, säger Henry. “Jag säger till dem att vi har rätt saker till rätt pris som varar i generationer”!  

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.