MAJSBRÖDSPUFFAR MED SKALDJUR OCH JALAPENJOOSTSÅS

[addtoany]

Detta recept fick vi av Pamela Gelsomin, vinnaren till 2018 års National Cornbread Cook-Off på National Cornbread Festivalen i South Pittsburg, Tennessee! Lite korrigeringar har gjorts för att passa utbudet i svenska mataffärer.

FÖRBEREDELSER

10 minuter

TILLAGNINGSTID

40 minuter

PORTIONER

6-8

INGREDIENSER

Majsmjölspuffar

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl majskorn
  • 3 dl rökt ost
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk smör

Krämig skaldjurssås

  • 4 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 10 pilgrimsmusslor
  • 2 tsk havssalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk paprika pulver
  • 500 g räkor färska skalade ( vi använder svenska färska räkor) 
  • 1 lök hackad
  • 200 g färska champinjoner skivade
  • 200 g panchetta strimlad
  • 1 jalapeno, finhackad, tag bort kärnorna
  • 1 dl färsk grön chili finhackad
  • 1 dl röd paprika finhackad
  • 1 dl majskorn
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dijon senap
  • 1 dl ost rökt
  • 3 msk citronsaft
  • 1 dl slätbladig persilja finhackad 

FÖRBEREDELSER

  1. Blanda majsmöl, bakpulver, ägg, mjölk, majs, ost och rör om till en smet. Hetta upp en stor skillet och tillsätt hälften smör/olivolja. Skopa i smeten med en glasskopa och forma små plättar. Stek till gyllenbruna på undersidan. Vänd och stek andra sidan gyllenbrun. Tag ur pannan och lägg på ett bakplåtspapper i varm ugn 175 g celcius. Fortsätt tills smeten är slut. 
  2. Hetta upp din skillet igen och tillsätt smör/olivolja. Lägg pilgrimsmusslorna i en skål och krydda med salt, svartpeppar, paprika och hackad vitlök. Blanda om försiktigt. Lägg ned pilgrimsmusslorna i den heta pannan och stek 1 minut på varje sida. Tag ur pannan och lägg på ett fat.
  3. Tillsätt smör/olivolja i pannan igen och sautera lök och vitlök tills det mjuknat. Tillsätt champinjoner och strimlade panchettan. Rör om och fräs ca 3-5 minuter. Tillsätt jalapeno och paprika och fräs ytterligare ca 3 minuter. 
  4. Tillsätt majs, grädde, Dijon senap. Låt puttra ett par minuter. Rör ned den rivna osten och citron juicen. 
  5. Tag ut majspuffarna ur ugnen, lägg upp på ett serveringsfat. Slå över såsen, toppa med pilgrimsmusslor och de färska pillade rälorna. Strö över slätbladig persilja och servera! 
SUGGESTED ITEM
Cast Iron Skillet

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.