RED VELVET CAKE

[addtoany]

Saftig röd chokladkaka med cream cheese frosting. Red Velvet Cake är en saftig chokladkaka som härstammar från den amerikanska södern. Detta recept kommer från Helen Exum’s Chattanooga Cookbook, en favorit från Thennesse där också Lodge har sitt ursprung. Prova att baka kakan i legendariska Fluted Cake Pan av gjutjärn du får då perfekt frasig utsida i kombination med mjuk och saftig insida!

FÖRBEREDELSER

10 minuter

TILLAGNING

40-45 minuter

PORTIONER

12-16

INGREDIENSER

TILL KAKAN

  • 6 msk + 2 msk smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 2,3 dl  + 2 msk kärnmjölk (går bra att ersätta med filmjölk)
  • 1 msk äpplecidervinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk röd karamell färg
  • 5 dl fint vetemjöl 
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao pulver 

Till frostingen

  • 4 msk smör
  • 1,2 dl cream chees (Philadelphia ost)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker
  • 4 msk mjölk

TILLAGNING

Kakan

  1. Sätt ugnen på 350° och smöra och bröda in bakformen.
  2. Vispa socker och smör pösigt. Rör ned 1 ägg i taget försiktigt. 
  3. Blanda samman filmjölk, vaniljsocker, vinäger och karamellfärg i en separat skål.
  4. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakaopulver i en separat skål.
  5. Blanda ned de torra och våta ingredienserna från de separata skålarna i socker/smöret och rör om väl.
  6.  Häll smeten i den smorda och bröade formen och grädda mitt i ugnen ca 40 min. 
  7. Tag ut och låt vila minst 30 min innan du skälper ut kakan. Låt kallna ytterligare innan frostningen läggs på. 

Frosting:

  1. Vispa smör, philadelphia ost och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. 
  2. Tillsätt mjölk tills önskad konsistens är uppnådd. Bred ut frostningen över kakan. 
SUGGESTED ITEM
Fluted Cake Pan

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.