SAFTIG HÄLSOLIMPA

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Och dessutom oerhört lättbakat, ingen knådning eller jäsning utan bara att röra ihop – detta kommer att bli en favorit för hela familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga bröd. Extra gott med ett par matskedar lingonsylt i. Välj med fördel stenmalet och ekologiskt mjöl, som finns i välsorterade matbutiker.

FÖRBEREDELSER

10 minuter

TILLAGNING

1 timma

PROTIONER

2st limpor

INGREDIENSER

  • 5 dl dinkelmjöl, siktat 
  • 2 dl grahamsmjöl 
  • 3 dl rågsikt 
  • 2,5 dl fyrkornskross 
  • 1 dl vetegroddar 
  • 1 tsk havssalt 
  • 4 tsk bikarbonat 
  • 5 msk brödkryddor  
  • 1 l filmjölk (ekologisk) 
  • 2 msk lingonsylt (kan uteslutas)  
  • 0,5 dl sirap 

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
  3. Rör ned filen o sirapen. 
  4. Smöra o bröda två Lodge brödformar. 
  5. Grädda ca 60 minuter.
  6. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 45 minuter. 

TIPS: Att baka i gjutjärnspanna och formar gräddar bullar och bröd jämnt pga den höga och jämna värmeledningsförmågan. Både topp och botten blir frasiga medan mitten håller sig saftigt och mjukt. 

 

 

REKOMMENDERAD ARTIKEL
Cast Iron Loaf Pan 22x12 cm

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.