SPORTSMAN'S GRILL ANVÄNDNING & SKÖTSEL
[addtoany]
Vår koleldade hibachi-style Sportsman grill är perfekt för picnics, stranden, camping eller på terrassen. Här kommer de hetaste tipsen på hur du bäst underhåller den tuffa och rubusta klassiska Sportsman grillen.
Montering
- Montera ihop basen med eldstaden med medföljande skruvar och muttrar. Överdra ej.
- Stick in det rostfria handtaget på sidorna av själva eldstaden.
- Montera fast eldstadsluckan på själva eldstaden. Luckan används för att raka ur aska eller fylla på kol.
- Skjut in luftreglaget. Denna används för att öka eller minska luftcirkulationen till kolen.
Grilla
- Före första användingen, skölj av ev damm och torka torrt från grillgallret. Smörj in med olja eller spraya med Lodge Seasoning Spray.
- Tag bort gjutjärnsgallret och fyll på med kol eller ved, tänd upp grillen med fire starter eller gaständare. (använd aldrig tändvätska)
- Tillagningsytan/gallret kan sättas i två olika höjder.
- Justera luftreglaget till önskad luftgenomströming. Detta öka eller minskar värmen.
- Tillsätt eller tag bort kol genom eldstadsluckan.
- Pensla gallret med lite olja innan tillagning för att undvika att råvaran fastnar.
Rengöring
- Låt grillen svalna innan rengöring.
- Efter varje använding, diska grillgallret med handdiskmedel och hett vatten.
- Torka torrt och smörj in med olja alt spraya med Lodge Seasoning Spray.
- Om fastbrända rester sitter hård, skrapa av med platsskrapa eller borste.
- Raka ur aska.
- Förvara grillen torrt.
- Rost? Ingen panik. Använd svinto eller stålborste för att avlägsna rostfläckarna och smörj eller spraya in med olja och grillen blir som ny.
Förvaring
- Förvara alltid grillen torrt, låt ej stå ute i regn, då kan den rosta om inbränningen av olja ej är tilläckligt skyddande.
- Förvara grillen under tak eller inomhus om det är regnigt eller fuktigt utomhus.