SPORTSMAN'S GRILL ANVÄNDNING & SKÖTSEL

[addtoany]

Vår koleldade hibachi-style Sportsman grill är perfekt för picnics, stranden, camping eller på terrassen. Här kommer de hetaste tipsen på hur du bäst underhåller den tuffa och rubusta klassiska Sportsman grillen.

Montering

  1. Montera ihop basen med eldstaden med medföljande skruvar och muttrar. Överdra ej.
  2. Stick in det rostfria handtaget på sidorna av själva eldstaden.
  3. Montera fast eldstadsluckan på själva eldstaden. Luckan används för att raka ur aska eller fylla på kol.
  4. Skjut in luftreglaget. Denna används för att öka eller minska luftcirkulationen till kolen. 


Grilla 

  • Före första användingen, skölj av ev damm och torka torrt från grillgallret. Smörj in med olja eller spraya med Lodge Seasoning Spray. 
  • Tag bort gjutjärnsgallret och fyll på med kol eller ved, tänd upp grillen med fire starter eller gaständare. (använd aldrig tändvätska)
  • Tillagningsytan/gallret kan sättas i två olika höjder. 
  • Justera luftreglaget till önskad luftgenomströming. Detta öka eller minskar värmen. 
  • Tillsätt eller tag bort kol genom eldstadsluckan. 
  • Pensla gallret med lite olja innan tillagning för att undvika att råvaran fastnar. 

Rengöring

  • Låt grillen svalna innan rengöring. 
  • Efter varje använding, diska grillgallret med handdiskmedel och hett vatten. 
  • Torka torrt och smörj in med olja alt spraya med Lodge Seasoning Spray. 
  • Om fastbrända rester sitter hård, skrapa av med platsskrapa eller borste. 
  • Raka ur aska. 
  • Förvara grillen torrt. 
  • Rost? Ingen panik. Använd svinto eller stålborste för att avlägsna rostfläckarna och smörj eller spraya in med olja och grillen blir som ny. 

Förvaring

  • Förvara alltid grillen torrt, låt ej stå ute i regn, då kan den rosta om inbränningen av olja ej är tilläckligt skyddande. 
  • Förvara grillen under tak eller inomhus om det är regnigt eller fuktigt utomhus. 

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.