TIPS FÖR ATT BAKA I LODGE GJUTJÄRN

[addtoany]

Att baka i en gjutjärnsform eller annan bakform är ganska lika. För att du skall få ett perfekt resultat kommer här bästa tipsen för hur du bakar i gjutjärn.

1. Smöra och bröa alltid in formen

Smöra och bröa alltid in formen innan du vänder i smeten. Detta för att få en perfekt yta och kakan släpper enkelt från formen. Istället för ströbröd kan du också använda: Kokos – kakan blir extra saftig, Vallmofrön – kakan får en god smak och vacker färg, Mandelmjöl – glutenfritt alternativ som ger god smak. Prova också att baka med mandelmjölet för saftiga glutenfria kakor och bakverk. 

2. Fyll bakformen 3/4

Fyll bakformen till 3/4 med smet. När kakan gräddas jäser den upp och kommer fylla formen upp till brädden utan att svämma över. 

3. Låt vila innan du stjälper upp kakan

Vi vet, kakan doftar förföriskt när du tar ut den ur ugnen, men ha tålamod och låt den svalna minst 10 minuter innan du stjälper upp den.

4. Stjälp upp

Använd en tallrik eller galler när du stjälper upp kakan ur formen. Tag ett stadigt tag om bakformen med båda händerna, placera en tallrik på toppen och vänd upp och ned. Lyft upp formen. Din kaka är nu redo att njutas! Krispig utsida och mjuk saftig insida. Det är reslutatet av att baka i gammaldags gjutjärn. 

5. Diska för hand, torka torrt och olja in

När bakformen har kallnat, diska för hand och torka torr. Spraya eller smör in med vegetabilisk olja. Torka av med hushållspapper så endast ett tunt lager olja återstår.  Du kan nu placera in din fina bakform i skåpet och den är redo för nästa bak! tjä

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.