Camp Dutch Ovens

Hur man rengör och tar hand om Camp Dutch Ovens

Lär dig hur man rengör Lodge Camp Dutch Oven – din bästa vän för utomhusmatlagning. 

Så rengör du
Camp Dutch
Ovens

Steg 1

Steg 1: Diska

Skrapa ur alla matrester och tvätta din Camp Dutch Oven för hand med varmt vatten, och möjligtvis en liten droppe milt diskmedel.

Steg 2: Torka

Torka noggrant med papper eller en kökshandduk. 

Steg 3: Olja In

Medan köksredskapet är lite varmt, gnid in ett tunt jämnt lager av vegetabilisk olja på ytan, eller använd vårt spray. 

Anatomin av en Camp Dutch Oven

Oavsett om du är nybörjare och ute efter ditt första redskap för utomhusmatlagning eller ett proffs som ska komplettera med något nytt – här får du veta vad det är som är så bra med Camp Dutch Oven:

Handtaget

  • Använd det tåliga handtaget för att hänga upp ugnen över en härd eller lägereld. 
  • Hjälper dig att servera maten på ett smidigt sätt. 

Kantat Lock

  • Kanten som går runt om locket håller kolen på plats. 
  • Vänd på locket och använd som en extra tillagningsyta. 

Små Ben

  • Designad med 3 ben, perfekt att ställa över kol.
  • Minskar risken att vingla på ojämna ytor. 

Matlagning vid camping

Hur man lagar mat med en Camp Dutch Oven

Path CopyCreated with Sketch.

Tänd Den

Det första steget är att tända kolen eller briketterna. Om du använder ved, få igång elden 30-45 minuter innan du tänkt sätta igång med maten. Om du använder briketter, tänd 15-20 minuter innan. 

Tips: För att komma igång med matlagningen fortare kan du korta ner tiden det tar att hetta upp kolen genom att använda Chimney Starter, en bit papper och en tändsticka.

Path CopyCreated with Sketch.

Grillkol

Lägg grillkolen som en cirkel under grytan, men se till att kolen är minst 1.5 cm innanför grytans kant. Lägg grillkol även på locket, detta genom att lägga kolbitarna som ett schackmönster. Lägg inte grillkolen i högar, då kan det bli ojämn värme och maten riskerar att brännas och det kan även skada din gryta. För att undvika värmefläckar, lyft grytan och rotera den ett kvarts varv var 10-15 minut, och rotera sedan locket på motsatt håll.

Tips: Lodge 4-in-1 Camp Dutch Oven Tool är en nödvändighet för att säkert laga mat med Camp Dutch Oven. Det skyddar dina händer, ser till att ditt köksredskap inte hamnar på marken och maximerar matlagningsytan.

Path CopyCreated with Sketch.

Grillkolstabell

Använd tabellen för att avgöra hur mycket kol du behöver för att hålla en specifik temperatur. Det över numret är hur mycket grillkol du behöver placera på locket. Det nedre numret är hur mycket kol du behöver ha under grytan.

Path CopyCreated with Sketch.

Matlagningstips

Titta till din mat regelbunder för att se så inget bränns, tillagas för snabbt eller för långsamt. Var försiktig när du flyttar på locket för att undvika att aska ramlar ner i maten. Om det behövs läggas till eller tas bort briketter, gör det proportionsenligt både uppe och nere. 

Tips: Håll ditt lock borta från smuts och vänd på det för att istället använda det som en stekhäll tillsammans med Fire and Cook Stand.

Lodge Videos

Hur man använder 4-in-1 Camp Dutch Oven Tool

Fakta om Camp Dutch Oven

Designad för utomhusmatlagning, har vår Camp Dutch Oven en plan botten med tre små ben som håller grytan ovanför marken och grillkolen. Detta gör att luften kan cirkulera. Locket har kanter och ett handtag för att enkelt kunna lyftas. Grytan har även ett handtag för att kunna lyftas av elden eller hängas på ett treben.

Förvara den med locket på glänt för att fukt inte ska samlas på insidan. Lägg hushållspapper emellan för att hålla locket öppet under förvaring. 

Generellt kallas grytorna med låga kanter “brödgrytor”. När man bakar behöver värmen från locket vara nära det som bakas. På så sätt blir tillagningen jämn. Djupare grytor ger plats åt att tillaga soppor, grytor och större köttbitar. 

Inbränning är olja inbränt i järn, vilket ger dig en naturlig non-stick yta och kommer bara bli bättre för varje användning. Besök Allt om inbränning för att lära dig mer.

 

Path CopyCreated with Sketch.

Njut av naturen

Gör klassiska rätter för lägerelden med hållbara Camp Dutch Oven.

Har du fortfarande frågor?

Inga problem! Chatta, ring eller maila vår trevliga kundtjänst. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.