Lodge gjutjärn är det perfekta köksredskapet för nybörjare, hemmakockar och kockar. Gjutjärn tål alla typer av spishällar, ugnar, grillar och öppen eld. Men undvik mikron! Med lite extra, men enkel, omvårdnad kan ditt köksredskap i gjutjärn hålla i flera generationer.
Vad är inbränning?
Inbränning är ett lager av karboniserad olja.
Inbränning är bara olja inbränt i pannan. Det är verkligen allt. Lagret av olja ger gjutjärnet en naturlig non-stick yta som bara blir bättre med varje användning.
Vi använder 100% vegetabilisk olja för att bränna in våra köksredskap i gjutjärn i gjuteriet. Det bästa sättet att upprätthålla inbränningen i din panna är genom att använda den. Det bygger upp lager av inbränd olja som ger den en naturlig non-stick yta.
Rengöring av köksredskap i gjutjärn ser kanske lite annorlunda ut än vad du är van vid. Men med tre enkla steg har du löst det! Allt du behöver göra är att diska, torka och gnida in med olja.
Se de enkla rengöringsstegen in action och få svaren på de vanligaste frågorna på vår Så rengör du-sida.
Rost på din panna? Är din inbränning kladdig eller flagnar den av? Oroa dig inte! Dessa vanligt förekommande bekymmer är enkla att fixa. Dina inbrända gjutjärnspannor kommer bli som nya på nolltid.
Hur skiljer sig gjutjärn och kolstål? Är någon av pannorna lättare än den andra? Håller de värme bra? Vi går igenom skillnaderna mellan gjutjärn och kolstål så du kan välja pannan som passar dina behov bäst.