UPSIDE-DOWN persikoMUFFINS

[addtoany]

Att baka med majmjöl är väldigt populär i USA. Här ett något försvenskat recept som passar utbudet av våra råvaror. Persikosylt eller marmelad passar utmärk i dessa saftiga kakor.

FÖRBEREDELSER

15-20 minuter

TILLAGNING

25-30 minuter

PORTIONER

7

INGREDIENTS

Topping: 

  • 3½ msk smör
  • 7 tsk brunt råsocker
  • 4 persikohalvor på burk, skivade
  • 
Persiko chutney eller persikomarmelad till servering
  • Basilika, färsk till servering

Kakorna: 

  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl mjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 3 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg stor 

PREPARATION

  1. Hett upp ugnen till 175°C.
  2. Gör iordning topping. Smöra in Lodge kakform noga, klicka ned 1/2 tsk i varje muffinsform. Låt smälta i ugnen ca 2-3 minuter. Tag ut och prinkla ned lite råsocker i botten på varje muffinsform. Lägg ned 2 skivor persika i varje form. 
  3. Blanda samman majsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. 
  4. Vispa samman mjölk, vaniljsocker och honung i en liten skål.
  5. Vispa smöret pösigt. Vispa ned socker och tillsätt ägg. Vispa ned mjölken. Vänd ned mjölblandningen och blanda om väl.  
  6. Skeda försiktigt ned smeten över persikorna i muffinsformarna. Sätt in i ugnen och grädda tills kakan blivit gyllenbrun ca 20 min.
  7. Tag ut och låt svalna på ett galler. Skär runt kanterna på varje form och lyft ur varje kaka. Placera på ett fat. Toppa med en liten klick persikosylt och basilia. Servera varma eller rumstemperatur. 
SUGGESTED ITEM
Cast Iron Mini Cake Pan

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.