Snabba Tips för matlagning i värmebehandlat järn.
1. Använd värmebehandlad gjutjärn på alla typer av spishällar, ugnar eller över öppen eld.
Vårt värmebehandlade gjutjärn kan användas på alla typer av spishällar, i ugnen, på grillen eller över lägerelden.
Tips: undvik att repa spishällar i glas, dra inte gjutjärnet över hällen, lyft alltid av den.
2. Använd redskap i metall, trä eller silikon för höga temperaturer.
Använd alla typer av värmetålig redskap, som trä, silikon och metall. Där finns inget syntetisk yta att förstöra.
3. Använd grytvantar eller ett handtagskydd.
Värmebehandlad gjutjärn kan bli väldigt varmt, använd därför alltid ett handtagskydd eller grytvantar när du lagar mat.
4. Värm och kyl alltid ner ditt värmebehandlade gjutjärn gradvis.
Genom att låta din panna gradvis värmas upp gör att värmen fördelas jämnare. Det behövs dock inte om du har pannan i ugnen.
5. Skydda din bänkskiva med grytunderlägg.
Använd ett grytunderlägg för att skydda ditt köksbord eller bänkskiva från att få fula brännmärken eller förstöras.