Varför Baka I Lodge Gjutjärn?

#bakamedlodge

Lodge Bakserie

Lodge bakformar och pannor är hållbara och levererar perfekt resultat.

Lodge bakformar levererar perfekt resultat med krispig yta och mjukt och saftigt inre. Gjutjärn ger en jämn gräddning pa dess speciella förmåga att fördela värmen, vilket är perfekt vid bakning av många olika sorters bröd, mjuka kakor, bullar, muffins och pajer.

Lodge bakformar är enkla att rengöra och bakverken fastar ej utan släpper enkelt från formen. Lodge produkter är förinbrända med rapsolja, vilket skapar en naturlig non-stick beläggning och blir bara bättre ju mera du använder dem. 

Lodge nya bakserie är tillverkade helt utan artificiell beläggning, kemikalier eller Teflon, ett miljövänligt och medvetet val som håller i generationer. Lycka till i bakstugan!

Varför baka i gjutjärn?

Med 125 års erfarenhet kommer Lodge bakredskap vara vid din sida medan du lär dig, skrattar, smakar och skapar minnen. Den kommer inte böjas eller bli skev av höga temperaturer och tål slevar av stål. Dem här bakredskapen är gjorda för att hålla eftersom bakning handlar om mer än ett fint resultat – det handlar om att göra livet gott, i flera generationer.

Bakredskap

Varsågod och träffa Lodge Cast Iron bakredskap! Vi har testat och testat – och resultatet? De enda bakredskapen som bara blir bättre med åren.

Bra mat leder till bra minnen

Samla familjen runt köksbordet och duka upp härliga varmrätter och söta desserter. Precis som Lodge, kommer dem här minnen hålla livet ut.

#BakamedLodge

Tips för att baka i Lodge gjutjärn

Att baka i en gjutjärnsform eller annan bakform är ganska lika.
För att du skall få ett perfekt resultat kommer här bästa tipsen
för hur du bakar i gjutjärn.

Baka i Lodge Gjutjärn

Steg 1

Smöra och bröa alltid in formen

Smöra och bröa alltid in formen innan du vänder i smeten. Detta för att få en perfekt yta och kakan släpper enkelt från formen. Istället för ströbröd kan du också använda: Kokos – kakan blir extra saftig, Vallmofrön – kakan får en god smak och vacker färg, Mandelmjöl – glutenfritt alternativ som ger god smak. Prova också att baka med mandelmjölet för saftiga glutenfria kakor och bakverk. 

Steg 2

Fyll bakformen 3/4

Fyll bakformen till 3/4 med smet. När kakan gräddas jäser den upp och kommer fylla formen upp till brädden utan att svämma över. 

Steg 3

Låt vila innan du stjälper upp kakan

Vi vet, kakan doftar förföriskt när du tar ut den ur ugnen, men ha tålamod och låt den svalna minst 10 minuter innan du stjälper upp den.

Steg 4

Stjälp upp

Använd en tallrik eller galler när du stjälper upp kakan ur formen. Tag ett stadigt tag om bakformen med båda händerna, placera en tallrik på toppen och vänd upp och ned. Lyft upp formen. Din kaka är nu redo att njutas! Krispig utsida och mjuk saftig insida. Det är reslutatet av att baka i gammaldags gjutjärn. 

Step 5

Diska för hand, torka torrt och olja in

När bakformen har kallnat, diska för hand och torka torr. Spraya eller smör in med vegetabilisk olja. Torka av med hushållspapper så endast ett tunt lager olja återstår.  Du kan nu placera in din fina bakform i skåpet och den är redo för nästa bak! 

Nu har jag provat att baka i gjutjärn och är helt såld. Gjutjärnet ger en härlig yta, det är lätt att lossa det bakade och att rengöra formarnaDet blir väldigt varmt så man får ha koll på gräddningstiden. Det är också bra att stjälpa ur det färdiggräddade så att det inte eftergräddas. Låt det svalna 10–15 minuter i formen först bara.

 

@anneliesblomsterochbakverk

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.