Bakning 101

Introducerar Lodge
Bakserie i Gjutjärn

De sista bakredskapen du någonsin kommer behöva köpa

Varför baka i gjutjärn?

Med 125 års erfarenhet har Lodge gjort bakning med gjutjärn till en upplevelse och en relation som kommer att hålla i en hel livstid.

Lodges bakserie i gjutjärn kommer vara vid din sida när du lär dig baka, smakar, skrattar och skapar minnen tillsammans med din bästa bakkompis. Formarna kommer inte böjas, brytas eller ge vika för höga temperaturer eller vassa redskap. Bakserien är gjuten för att hålla, eftersom bakning inte bara handlar om ett fint resultat, utan även att ha ett smakrikt liv, i flera generationer. 

Möt Lodge bakserie i gjutjärn.

Vi har bakat och smakat. Och resultatet?

Den enda bakserien som bara blir bättre med åren. 

Baker's Delight Set

Nu behöver du inte välja vilken bakform du ska köpa. Med Baker’s Delights Set får du fyra av våra bästa bakformar, plus ett par silikonhandtag för att lättare hantera de varma gjutjärnen. Nu kan du börja ditt bakäventyr och fortsätta hela dagen.

Ge dina bakredskap en kram

Silikonhandtagen passar Lodge bakserie som handen i handsken. Sätt enkelt fast dem på handtagen när du ska flytta runt gjutjärnsformarna och ta av när du ska diska eller ska sätta in formen i ugnen.

“Bakredskap i gjutjärn är vacker, pålitligt, konsekvent och håller i flera generationer. Om du vill skapa nya eller föra vidare älskade familjerecept, finns det inget bättre sällskap i köket.”

Susan Reid, King Arthur Baking Company

Lodges fördel

Gjutjärnets inbränning är ett lager av karboniserad olja.

Smaka den naturliga skillnaden.

Av bara järn och olja är våra naturligt inbrända bakredskap redo att hjälpa dig att göra godsaker i köket. 

Håll den i familjen…

…och långt ifrån soptippen. Alla våra produkter är gjutna för att hålla för att gå från generation till generation.

Få 125 år av erfarenhet.

Sedan 1896 har vi skapat högkvalitativa amerikanska köksredskap som du kan lita på. Ett arv som hålls vid liv med våra gjutjärnsredskap.

Dags att röra om i grytan?

Få kvaliteten du förväntar dig av Lodge gjutjärn även när du rör ihop smeten till kladdkakan. Kolla in våra recept från provköket för att komma igång.

Recept

Vad kan jag baka i mina bakformar av gjutjärn?

Precis vad du vill! Som en bonus är ju gjutjärn gjort för att kunna användas till så mycket mer än bara efterrätter. Prova göra pizza, baka bröd, gör en paj eller rosta grönsaker. Vad du än gör är det enkelt att föreställa sig glädjeropen när du visar vad du gjort!

Idag är dagen att prova dina idéer, ge dina favoriter en twist eller göra traditionella kanelbullar i din bakform i gjutjärn. 

Sött & Sockrat

Salt & Smaskigt

Upptäck Lodge bakserie

Ta dig en titt på vad som är nytt och vad som har förändrats med Lodge bakredskap.

Fakta

Fakta om bakning i gjutjärn

Ja, en del recept måste anpassas för att passa gjutjärn. För kortare tider (under 25 minuter) addera 5 minuter. Kolla om det är klart, stick in en tandpetare eller potatissticka i kakan – om den kommer ut ren är kakan klar, och om den är kladdig av smet kan den behöva några minuter till i ugnen. Genom att värma upp bakredskapet i förväg kan du få ett en krisigare skorpa eller knaprigare pizzabotten. Du behöver inte värma något i förväg om du ska göra en tårta, paj eller ett bröd.

Även om vi inte rekommenderar att förvara mat i gjutjärn så kan pajer som inte blivit uppskurna än förvaras i formen placerad i kylen. Det är inte rekommenderat att förvara syrlig mat i gjutjärn, så som lasagne eller pajer med syrliga frukter. 

Smöra och bröa alltid formen. Du kan använda en gummipensel för att komma åt i alla hörn och svängar. Vill du inte använda ströbröd kan du använda kokos, vallmofrön  eller mandelmjöl.

Precis som när du rengör din gjutjärnspanna. Låt ditt bakredskap svalna lite innan du rengör det så du kan hantera det säkert. Tvätta i varmt vatten och använd en liten droppe diskmedel om det behövs. Vår pannskrapa fungerar utmärkt för att få bort fastbränd mat. För besvärliga och envisa matrester prova en skrubb-borste. Skölj av den, torka noga och olja in den med ett tunt lager vegetabilisk olja så är den redo för nästa bakäventyr.

Ja, det är väldigt viktigt när det kommer till bröd, tårtor, kakor och pajer. Även om du tagit gjutjärnet från värmen tillagas fortfarande maten så du måste helt enkelt vänta tills tillagningsprocessen är klar. När man bakar bröd är det en god idé att efter 5-10 minuter stjälpa upp brödet på ett galler så det svalnar jämnt. Skär med en smörkniv runt kanten på brödformen för att lossa brödet lite från formen, och låt sedan svalna.

Vissa av produkterna i bakserien går att använda på spishällen och grillen. Vi har gjort en liten lista du kan titta på:

Säker för spishäll 
Wedge Pan
Baker’s Skillet

Produkterna som inte är med på listan är inte gjorda för att användas på en spishäll; dem är helt enkelt för stora för en standard spishäll och kan därför inte värmas upp jämnt. Om de värms upp ojämnt kan de bli skeva och börja vicka.

Säker för grillen
Wedge Pan
Baker’s Skillet
Loaf Pan
Pie Pan
Cornstick Pan
Baking Pan
Pizza Pan
Casserole

För att lära dig om skillanderna mellan den gamla och nya designen av pizzapannor Läs här

  • Håll ditt bakredskap torrt och insmörjt för att ge den en lång livstid.
  • Ta bort silikonhandtagen när när du rengör din form. Se till att både formen och handtagen är torra så det inte uppstår rost.
  • Ta av silikonhandtagen när du bränner in din gjutjärnsform. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.