[addtoany]
Rökt färskost med het honung
Ute efter en iögonfallande och munvattnande förrätt som alla gäster kommer slåss om? Här har du den! En förrätt som kräver lite ansträngning som du kan sätta din egen knorr på genom att krydda med dina favoritsmaker.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
2 timmar
Portioner
8
Laga det med vår
10.25 Inch Cast Iron Skillet
Ingredienser
- 250-300 g färskost. Kall.
- 2 msk All-Purpose Rub, (eller din favoritrub)
- 1 msk flytande honung
- ½ tsk finhackad persilja
- ¼ msk chiliflakes.
- kex eller crostinis
Gör så här
- Värm upp ditt Egg, grill eller rök till 120° C.
- Krydda ditt färskostblock med din valda rub. Alla sidorna ska vara kryddade.
- Använd en skarp kniv för att skära ostens ovansida diagonalt, ca 1 cm djupt. Gör samma sak från andra håller så du får ett rutmönster.
- Lägg osten i pannan och sätt in pannan röken.
- Rök i två timmar.
- Ta ut pannan, ringla över honung och garnera med chiliflakes och persilja.
- Lägg kexen runt om osten och servera.
Att dricka till: Kall öl.
Noteringar: Ingen behöver veta att det krävdes så lite ansträngning att göra något så här gott. Pannan kommer hålla osten varm, plus att den är fin att ställa fram på bordet.