[addtoany]

Kycklingspett Yakitori

Kycklingspett är perfekt som en middag för två, 30 eller som lite mingelmat. Yakitori är en japansk variant av grillade kycklingspett med goda smaker av sesamolja, mirin och soja.

Nivå

Medel

Förberedelser

40 minuter

Tillagningstid

30 minuter

Portioner

4-6

Laga det med vår

10.25 Inch Dual Handle Cast Iron Grill Pan

Ingredienser

  • ca 900 g kycklinglårfilé 
  • 8 st sparris
  • 1,2 dl japansk soja
  • 1,2 dl mirin
  • 4 msk socker
  • 4 msk risvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • grillspett i trä

Gör så här

  1. Rör samman soja, mirin, socker risvinsvinäger i en liten kastrull. Koka upp marinaden och sänk sedan värmen och låt den sjuda i 15 minuter, ta sedan av från värmen. 
  2. Dela kycklingen i bitar på ungefär 2 cm och lägg sedan i en påse eller skål och häll på hälften av marinaden. Låt stå och dra i kylen mellan 30 minuter och 4 timmar. Lägg grillspetten i vatten.
  3. Värm upp ugnen till 180°C. Dela sparrisen i bitar på 2 cm. Trä sparris och kyckling på grillspetten.
  4. Värm gradvis upp en grillpanna strax över medelvärme. Pensla kycklingspetten med sesamolja och strö över lite salt. Tillaga kycklingspetten i omgångar i grillpannan (eller om du gör det på en grill) ca 3-4 minuter per sida.
  5. Placera alla spetten i pannan och låt gå färdigt i ugnen, ca 5 minuter.  Servera varma med t.ex. sallad och ris. 

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.