[addtoany]
Öring i citronsmör
Gott och enkelt, denna utsökta citronsmörs öring är klar på under 30 minuter. Citronsmörsåsen tillför både syra och en nötig smak som förhöjer öringens naturliga smaker och struktur. Vi gillar att servera den med grillade grönsaker, direkt i pannan.
Svårighetsgrad
Nybörjare
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2
Tillaga den i vår
Wanderlust Cast Iron Dual Handle Pan
Ingredienser
- 1 halverad öring
- 1,2 dl mjöl
- ½ tsk salt
- ½ tsk peppar
- 2 msk olivolja
- 4 msk smör
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 msk citronsaft
- ¼ tsk chiliflakes, valfritt
- 1 msk hackad persilja till garnering
- citron klyftor till garnering
Gör så här
- Krydda fiskfilèerna på båda sidorna med salt och peppar.
- Lägg filéerna i en återförslutbar påse med mjöl och vänd runt så filéerna är täckta.
- Värm en 10.25-tum stekpanna på medelvärme i 5 minuter.
- Tillsätt ca 2 teskedar olivolja, och ta ut filèerna från påsen. Skaka av överflödigt mjöl.
- Stek fisken ,med skinnsidan ner i ca 2-4 minuter.
- Lyft ur filèerna och täck med folie.
- Tillsätt smör till järnet , rör om tills det smält.
- Värm sedan smöret tills det slutat bubbla.
- Tillsätt strimlad vitlök och tillaga 1 minut.
- Stäng av värmen och blanda i citronsaft, salt, peppar och röd chiliflakes.
- Häll smörsåsen över Öringen, garnera med persilja och skivad citron.