[addtoany]
Grillad vattenmelonsallad
En god sallad med spännande smaker – vattenmelon gör det hela så somrigt! Gott för sig självt eller med grillad kyckling.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
25 minuter
Portioner
4-6
Laga det med vår
Round Cast Iron Grill Pan
Ingredienser
- 3 schalottenlökar, skalade och skivade
- 4,5 dl olivolja + 3 matskedar
- 1 mini-vattenmelon, skivad i ca 2,5 cm skivor.
- 1 påse ruccola, ca 125 g
- 150g fetaost, smulad
- 1 dl färsk basilika
- 1 dl färsk mynta
- salt & peppar
Gör så här
- Dela 2 schalottenlökar en gång på längden och skriva sedan till tunna halvmånar. Värm upp 4,5 dl olivolja i en liten sauteuse eller kastrull till 170°C. Tillsätt under långsam omrörning schalottenlöken till oljan och låt den få en fin brun färg, ca 8-10 minuter. Lägg sedan lösen på en tallrik med hushållspapper. Salta och låt svalna.
- Värm upp din runda grillpanna. Dela vattenmelonen så du får ut små tårtbitar. Grilla sedan melonbitarna tills de får fina grillräder, ungefär 2-3 minuter per sida. Låt svalna och skär sedan av skalet och dela melonen i mindre bitar.
- Ta den sista schalottenlöken och skriva på längden i tunna skivor. I en stor skål blandar du sedan den råa schalottenlöken, melonen, ruccola, fetaost, hackad basilika, hackad mynta, 3 msk olivolja, salt och peppar.
- Garnera salladen med den friterade schalottenlöken och servera för sig självt eller tillsammans med grillad kyckling.
CONTRIBUTED BY:
Lodge Cast Iron
Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.