[addtoany]

Grillad vattenmelonsallad

En god sallad med spännande smaker – vattenmelon gör det hela så somrigt! Gott för sig självt eller med grillad kyckling.

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

15 minuter

Tillagningstid

25 minuter

Portioner

4-6

Laga det med vår

Round Cast Iron Grill Pan

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar, skalade och skivade
  • 4,5 dl olivolja + 3 matskedar
  • 1 mini-vattenmelon, skivad i ca 2,5 cm skivor.
  • 1 påse ruccola, ca 125 g
  • 150g fetaost, smulad
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk mynta
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Dela 2 schalottenlökar en gång på längden och skriva sedan till tunna halvmånar. Värm upp 4,5 dl olivolja i en liten sauteuse eller kastrull till 170°C. Tillsätt under långsam omrörning schalottenlöken till oljan och låt den få en fin brun färg, ca 8-10 minuter. Lägg sedan lösen på en tallrik med hushållspapper. Salta och låt svalna.
  2. Värm upp din runda grillpanna. Dela vattenmelonen så du får ut små tårtbitar. Grilla sedan melonbitarna tills de får fina grillräder, ungefär 2-3 minuter per sida. Låt svalna och skär sedan av skalet och dela melonen i mindre bitar.
  3. Ta den sista schalottenlöken och skriva på längden i tunna skivor. I en stor skål blandar du sedan den råa schalottenlöken, melonen, ruccola, fetaost, hackad basilika, hackad mynta,   3 msk olivolja, salt och peppar. 
  4. Garnera salladen med den friterade schalottenlöken och servera för sig självt eller tillsammans med grillad kyckling.

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.