[addtoany]

Rostad Kyckling med Citron och Brynt Smör

Vitlök, citron och massor med örter gör den här kycklingen till en riktigt middagsfavorit. 

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

8 h

Tillagningstid

1 h och 20 min

Portioner

6

Laga det med vår

Cast Iron Casserole

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, ca 1.5 kg
  • 2 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 6 msk osaltat smör, smält
  • 2 citroner
  • 2 msk herbes de Provence
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar 

Gör så här

  1. Skölj av kycklingen i vatten och torka sedan torr med papper. Krydda sedan hela kycklingen med salt och peppar, se även till att att salta på insidan av kycklingen, och även under vingar och ben.
  2.  Lägg kycklingen i en skål och plasta över, placera sedan i kylen över natten. Ta ut kycklingen från kylen innan du ska värma upp ugnen,
  3. Sätt ugnen på 230°C.
  4. Pressa 1/2 citron över kycklingen. Smält smöret i en kastrull eller mikro och pensla det över skinnet. Häll resterande smör i kycklingens hålighet. Krydda frikostigt med Herbes de Provence. Placera två citronhalvor, 4 vitlöksklyftor och finhackad schalottenlök i håligheten. Lägg resterande citron och vitlök i formen eller pannan du tänkt använda.
  5. Placera kycklingen i din form med bröstsidan upp. Ställ in i ugnen 35 minuter. Ta ut kycklingen och ös den med vätskan som skapats i formen, Ställ sedan tillbaka i ugnen och rosta tills skinnet blivit krispigt och kycklingen nått 73°C, ungefär 45 minuter. 
  6. Ta ut kycklingen från ugnen och låt dem vila under aluminiumfolie.

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.