[addtoany]
Vitlök och Parmesanfyllda Svampar
En dem små får man ta två – det är väl så man säger? Läckra fyllda svampar som passar perfekt på buffén, minglet eller när du dukar upp dina tapasfavoriter.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
30 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
8-10
Laga Med Vår
Carbon Steel Griddle
Ingredienser
- 900 g baby portobellosvampar eller champinjoner
- 1 packet Saltine crackers, smulade
- 2 dl smält smör
- 1 msk pressad vitlök
- ½ tsk vitlökspulver
- 4,5 dl riven mozzarellaost, uppdelat
- 1,2 dl parmesanost
Beskrivning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rengör svampen försiktigt med en svampborste och ta ut stammen och spara till någon annan rätt.
- Ta de smulade kexen och lägg tillsammans med det smälta smöret i en bunke. Blanda noga och tillsätt sedan pressad vitlök och vitlökspulver. Vänd sedan ner mozzarellan, men spara lite för att toppa svamparna med.
- Använd en sked för att fylla svamparna, fyll så de är lite överfulla. Placera de sedan på en häll i inbränd kolstål.
- Toppa svamparna med riven mozzarella och parmesanost.
- Baka av i ugnen 20 minuter eller tills osten fått en fin brun färg.
- Servera med en god tomatsås eller pesto, om så önskas.