Perfekta små munsbitar att servera som tapas, dela över ett glas vin eller servera som mingelmat. Det salta och krispiga baconet går hand i hand med de söta och mjuka dadlarna.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
6-8
Laga Med Vår
Cast Iron Baking Pan
Ingredienser
16 st urkärnade dadlar
8 st baconskivor
0,5 dl honung
2 tsk sriracha
gräslök
Beskrivning
Värm ugnen till 220°C.
Dela baconskivorna på mitten och rulla in en dadel i varje baconskiva. Placera sedan dadlarna på en inoljad bakplåt med skarven av baconet ner i plåten. Baka i ugnen 18 minuter.
Ställ ugnen på “grill” i 1-2 minuter tills baconet blivit krispigt och ta sedan ut ur ugnen och lägg på ett fat.
Rör ihop honung och sriracha och ringla över dadlarna. Garnera med finhackad gräslök. Servera varma.
CONTRIBUTED BY:
Lodge Cast Iron
Vi hoppas att du gillar våra artiklar och recept! Följ oss påInstagram, and Facebook, och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.