[addtoany]

Baconlindade Dadlar

Perfekta små munsbitar att servera som tapas, dela över ett glas vin eller servera som mingelmat. Det salta och krispiga baconet går hand i hand med de söta och mjuka dadlarna.

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

10 minuter

Tillagningstid

20 minuter

Portioner

6-8

Laga Med Vår

Cast Iron Baking Pan

Ingredienser

  • 16 st urkärnade dadlar
  • 8 st baconskivor
  • 0,5 dl honung
  • 2 tsk sriracha
  • gräslök

Beskrivning

 

  1. Värm ugnen till 220°C.
  2. Dela baconskivorna på mitten och rulla in en dadel i varje baconskiva. Placera sedan dadlarna på en inoljad bakplåt med skarven av baconet ner i plåten. Baka i ugnen 18 minuter.
  3. Ställ ugnen på “grill” i 1-2 minuter tills baconet blivit krispigt och ta sedan ut ur ugnen och lägg på ett fat. 
  4. Rör ihop honung och sriracha och ringla över dadlarna. Garnera med finhackad gräslök. Servera varma.

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra artiklar och recept! Följ oss på Instagram, and Facebook, och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.