[addtoany]
Baconlindade Dadlar
Perfekta små munsbitar att servera som tapas, dela över ett glas vin eller servera som mingelmat. Det salta och krispiga baconet går hand i hand med de söta och mjuka dadlarna.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
6-8
Laga Med Vår
Cast Iron Baking Pan
Ingredienser
- 16 st urkärnade dadlar
- 8 st baconskivor
- 0,5 dl honung
- 2 tsk sriracha
- gräslök
Beskrivning
- Värm ugnen till 220°C.
- Dela baconskivorna på mitten och rulla in en dadel i varje baconskiva. Placera sedan dadlarna på en inoljad bakplåt med skarven av baconet ner i plåten. Baka i ugnen 18 minuter.
- Ställ ugnen på “grill” i 1-2 minuter tills baconet blivit krispigt och ta sedan ut ur ugnen och lägg på ett fat.
- Rör ihop honung och sriracha och ringla över dadlarna. Garnera med finhackad gräslök. Servera varma.