Laga mat med Gjutjärn

How to Clean and Care for Camp Dutch Ovens

Learn how to use and clean a Lodge Camp Dutch Oven, the ultimate outdoor cookware.

Snabb guide
för matlagning i
gjutjärn

Steg 1

Inbränt och Redo Att Användas

Lodge gjutjärn kommer inbränt och redo för att användas direkt ur kartongen. Skölj bara ur den, torka av och du kan börja laga mat! Kom ihåg, använd rikligt med smör eller olja när du lagar mat första gången på en ny panna.

Steg 2

Värm Upp Din Panna

Få en jämn värme genom att gradvis hetta upp  gjutjärnspannan på en platta som är lika stor som pannan. Eftersom gjutjärn binder värme är det inte nödvändigt att ha spisplattan på en värme högre än medelvärme. 

Steg 3

Tillsätt fett

När din panna är uppvärmd, addera olja eller annat fett. Tillsätt sedan din råvara! (Tips, om du vill använda smör, börja med olja och lägg sedan i smöret precis innan du tillsätter råvaran). Använd riktigt med fett i pannan när den är ny tills den är ordentligt infettad och instekt. Detta förhindrar att maten fastnar i pannan. 

Path CopyCreated with Sketch.

Vad betyder inbränning?

Inbränning är termen vi använder för att beskriva hur oljan bränns in i gjutjärnet vilket skapar en naturlig non-stick yta och hjälper till att motverka rost. En bra inbränd gjutjärnsprodukt kommer hålla i flera generationer.

Titta

Hur man steker ett ägg med Lodge Cast Iron

Lodge Recept

Ha en Lodge-upplevelse idag

Goda recept som hela familjen kommer att älska.

USA kaka

Se recept

Tarte Tatin med Äpple

Se recept

Fried Rice med Bacon

Se recept

Äpple Kanel Dutch Baby

Se recept

Lär dig mer om traditionen av att laga mat i gjutjärn.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.