[addtoany]
Kryddiga Pekannötter med Bourbon
Pekannötter med en spännande smakkombination av cayenne och bourbon. Strössla över brownies eller kanske i en sallad?
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
40 minuter
Portioner
14
Laga det med vår
Seasond Cast Iron Baking Pan
Ingredienser
- 450 g pekannötter
- 2,4 dl brun farin
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk kanel
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- 2 tsk bourbon
- 1/4 tsk vaniljessens
Gör så här
- Värm upp ugnen till 150°C.
- Blanda socker, salt, cayennepeppar, kanel och paprikapulver i en skål.
- Separera äggvitan från äggulan och vispa upp äggvitan lite tillsammans med vatten, vaniljessens och bourbon tills det blivit skummigt,
- Blanda i pekannötterna i äggmixen så alla nötter täcks. Strö sedan i sockermixen och rör runt tills det kommer på alla nötter.
- Baka på en plåt med bakplåtspapper i 40 minuter. Blanda runt nötterna efter halva tiden.
- Låt nötterna svalna i ca 10 minuter innan du äter dem.
CONTRIBUTED BY:
Lodge Cast Iron
Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.