[addtoany]

Kryddiga Pekannötter med Bourbon

Pekannötter med en spännande smakkombination av cayenne och bourbon. Strössla över brownies eller kanske i en sallad?

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

5 minuter

Tillagningstid

40 minuter

Portioner

14

Laga det med vår

Seasond Cast Iron Baking Pan

Ingredienser

  • 450 g pekannötter 
  • 2,4 dl brun farin
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver 
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk bourbon
  • 1/4 tsk vaniljessens 

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 150°C.
  2. Blanda socker, salt, cayennepeppar, kanel och paprikapulver i en skål.
  3.  Separera äggvitan från äggulan och vispa upp äggvitan lite tillsammans med vatten, vaniljessens och bourbon tills det blivit skummigt,
  4. Blanda i pekannötterna i äggmixen så alla nötter täcks. Strö sedan i sockermixen och rör runt tills det kommer på alla nötter. 
  5. Baka på en plåt med bakplåtspapper i 40 minuter. Blanda runt nötterna efter halva tiden. 
  6. Låt nötterna svalna i ca 10 minuter innan du äter dem. 

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.