[addtoany]

Öring i citronsmör

 

Gott och enkelt, denna utsökta citronsmörs öring är klar på under 30 minuter. Citronsmörsåsen tillför både syra och en nötig smak som förhöjer öringens naturliga smaker och struktur. Vi gillar att servera den med grillade grönsaker, direkt i pannan.

 

 

Svårighetsgrad

Nybörjare

Förberedelser

5 minuter

Tillagningstid

20 minuter

Portioner

2

Tillaga den i vår

Wanderlust Cast Iron Dual Handle Pan

Ingredienser

  • 1 halverad öring 
  • 1,2 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk citronsaft
  • ¼ tsk chiliflakes, valfritt
  • 1 msk hackad persilja till garnering
  • citron klyftor till garnering

Gör så här

  1. Krydda fiskfilèerna på båda sidorna med salt och peppar.
  2. Lägg filéerna i en återförslutbar påse med mjöl och vänd runt så filéerna är täckta.
  3. Värm en 10.25-tum stekpanna på medelvärme i 5 minuter.
  4. Tillsätt ca 2 teskedar olivolja, och ta ut filèerna från påsen. Skaka av överflödigt mjöl. 
  5. Stek fisken ,med skinnsidan ner i ca 2-4 minuter.
  6. Lyft ur filèerna och täck med folie. 
  7. Tillsätt smör till järnet , rör om tills det smält.
  8. Värm sedan smöret tills det slutat bubbla. 
  9. Tillsätt strimlad vitlök och tillaga 1 minut.  
  10. Stäng av värmen och blanda i citronsaft, salt, peppar och röd chiliflakes.  
  11. Häll smörsåsen över Öringen, garnera med persilja och skivad citron. 

BIDRAGAT AV:

Lodge Cast Iron

Hoppas att du gillar våra storys och recept! Följa oss på Instagram, och Facebook, och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept för dig

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Inga produkter i varukorgen.