[addtoany]
Öring över Eld
Den bästa maten är väl ändå den du fångar själv? Oavsett om den är direkt från vattnet eller från kylväskan smakar öring bäst utomhus.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
15-20 minuter
Portioner
4
Laga det med vår
Cast Iron Cook-It-All
Ingredienser
- 2 msk citronjuice från färsk citron
- 2 msk olivolja
- 1 bunte dill
- 2 citroner
- 2 hela öringar
Gör så här
- Placera Cook-It-All’s stekhäll på en bädd av kol med den platta sidan upp. Värm upp till medelvärme.
- Skär upp fiskens mage. Dela en citron på mitten och blanda citronjuice, olivolja och 2 tsk hackad dill.
- Skär resten av citronen i skivor, placera de sedan i fiskens mage tillsammans med resten av dillen. Pensla citron- och oljeblandningen över fisken.
- Krydda med salt och peppar.
- Placera fiksen på stekhällen och tillaga på varje sida 7-10 minuter eller tills fiskköttet är tillagat. Pensla med mer citron- och oljeblandning om det behövs.
- Ta av från värmen och ät direkt! Använd gärna den andra delen av din Cook-It-All för att tillaga något tillbehör.
CONTRIBUTED BY:
Lodge Cast Iron
Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.