[addtoany]

Öring över Eld

Den bästa maten är väl ändå den du fångar själv? Oavsett om den är direkt från vattnet eller från kylväskan smakar öring bäst utomhus. 

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

10 minuter

Tillagningstid

15-20 minuter

Portioner

4

Laga det med vår

Cast Iron Cook-It-All

Ingredienser

  • 2 msk citronjuice från färsk citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 bunte dill
  • 2 citroner
  • 2 hela öringar 

Gör så här

  1. Placera Cook-It-All’s stekhäll på en bädd av kol med den platta sidan upp. Värm upp till medelvärme.
  2. Skär upp fiskens mage. Dela en citron på mitten och blanda citronjuice, olivolja och 2 tsk hackad dill. 
  3. Skär resten av citronen i skivor, placera de sedan i fiskens mage tillsammans med resten av dillen. Pensla citron- och oljeblandningen över fisken.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Placera fiksen på stekhällen och tillaga på varje sida 7-10 minuter eller tills fiskköttet är tillagat. Pensla med mer citron- och oljeblandning om det behövs. 
  6. Ta av från värmen och ät direkt! Använd gärna den andra delen av din Cook-It-All för att tillaga något tillbehör. 

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra storys och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Du har inga produkter i varukorgen.